Omenainen pekonipasta

omenainen pekonipasta

Omenainen pekonipasta on maukas ja helppo –  pasta-ateria on valmis muutamassa minuutissa. Se on juuri sellaista kuin pasta parhaimmillaan on.

On ilahduttavaa löytää vielä tammikuun lopussa kaupasta kotimaisia omenoita. Sen kunniaksi päätin säväyttää pekonipastan omenoilla.

Omenainen pekonipasta on muokattu Ruoka.fi:ssä julkaistun Teresa Välimäen reseptin pohjalta. Omenan hapokkuus yhdistettynä pekonin suolaisuuteen on lyömätön yhdistelmä. Alkuperäisreseptissä on pasta viimeistelty feta-juuston murusilla ja maustettu salvialla. Kannattaa kokeilla myös niin.

Omenainen pekonipasta

400 g tagliatelle-nauhapastaa
suolaa
1 pkt Italian pekonia
2 hapokasta kotimaista omenaa kuorineen
2 tl ruokosokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen basilikaa hiennonnettuna
parmesaania raastettuna

Keitä tagliatelle-pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

Suikaloi pekoni pieniksi paloiksi ja laita se kuumenevalle paistinpannulle ruskistumaan. Pilko omenat pieniksi paloiksi. Lisää kuutiot pannulle, kun pekoni on ruskistunut. Paista seosta pannulla hetki ja mausta ruokosokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle silputtu basilika.

Valuta pasta lävikössä ja kaada se paistinpannulle pekoni-omenaseoksen joukkoon. Kääntele pastaa kauhalla niin, että siihen tarttuu maut. Nauti pasta vastaraastetun parmesaanin kanssa.

Muita nopeasti valmistuvia pastaherkkuja:

Maukas tonnikalapasta

Helppo ja nopea chorizo-pasta

Jätä kommentti