Mausteinen paella vie mielen kesään

Chorizo-katkarapu-kanapaella

Hyvä paella on mausteinen ja mehukas. Kun teen paellaa vain omalle väelle käytän kaikkea mitä kaapeista ja pakastimesta löytyy. Tällä kertaa käsillä oli chorizoa, broileria ja katkarapuja.

Paella on myös loistava ja rento illanistujaistarjottava. Silloin siihen kannattaa hankkia simpukoita ja vaikkapa mustekalan renkaita sekä tietysti herneitä. Ne jäivät meidän paellasta tällä kertaa pois, kun pakastimenkaan kätköistä ei niitä löytynyt.

Chorizo-katkarapu-kanapaella

noin 400 – 500 g maustamattomia broilerinfileitä
1 – 2  tl savupaprikajauhetta
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 – 1 chili
1 punainen paprika
2 tomaattia
n. 200 g chorizo-makkaraa
(1 pss pakasteherneitä)
1- 2 dl valkoviiniä
n. 6 dl vettä
3 dl riisiä (arborio, tai pitkäjyväinen riisi)
1 kanaliemikuutio
200 g kuorittuja katkarapuja
2 tl kurkumaa
pari kourallista hienonnettua persiljaa
sitruunanlohkoja

Kuumenna oliiviöljy ja paista broilerinfileet kypsiksi. Mausta ne suolalla, pippurilla ja savupaprikajauheella. Siirra broileripannu sivuun liedeltä.

Kuori sipulit ja hienonna ne. Pese chili ja poista siemenet. Hienonna chili.

Kuumenna oliiviöljy  isossa laakeassa kasarissa. Kuullota sipuleita ja chiliä muutaman minuutin ajan.  Lisää kuutioitu chorizo ja paista muutama minuutti. Lisää kasariin pieneksi pilkottu,  paprika ja kuullota.

Lisää riisi ja kääntele öljyssä  pari minuuttia, jotta riisi imee maut pannulta. Lisää suola ja pippuri, savupaprika ja kurkuma. Lisää kuutioiksi pilkotut tomaatit ja kääntele hyvin pannulla. Lisää kasariin viini ja hämmennä, kunnes neste on haihtunut. Lisää kanaliemi, nosta hiukan lämpöä, jos neste ei kiehu. Laita kansi päälle ja anna riisin kypsyä miedossa lämpötilassa noin 18 minuuttia. Lisää paistetut broilerinfileet kasariin ja hämennä. Anna kiehua hiljalleen vielä pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kääntele hetki, kunnes ravut ovat lämmenneet. Purista sitruunamehua paellan sekaan ja ripottele paellaan persiljaa.

Varaa vielä tarjoiluun sitruunalohkoja ja persiljasilppua sekä tuoretta patonkia.

Jätä kommentti