Savustettu broilerin juhlapaisti ja tonnato-kastike

Kananpojan savustettu juhlapaisti tonnato-kastikkeen kanssa

Savustettu kalkkuna on tuttu juttu, mutten ole aiemmin maistanut savustettua broileria. Sain kokeiltavakseni Kariniemen kananpojan savustetun juhlapaistin ja päätin nauttia siitä tonnato-kastikkeen, rucolan ja kapristen kanssa. Ei huono!

HK:n joulun ajan uutuksiin kuuluu Kariniemen kananpojan savustettu juhlapaisti. Leppäsavulla savuustettu paisti on täysin valmis syötäväksi. Paisti on tehty kananpojan rintaosasta ja sen mehevyyden salaisuus piilee siinä, että siihen on jätetty rintaluu ja nahka.

Kun ottaa nahan pois, on helppo leikata paistista kaksi kunnon rintapalaa, jotka voi siivuttaa tarjolle. Savustetusta broilerista saa tehtyä voileipiä, salaatteja tai siitä voi nauttia tonnato-kastikkeen kanssa.

Savustettu broileri ja tonnato-kastike

Kananpojan savustettu juhlapaisti ja tonnatokastike

1 kpl Kariniemen kananpojan juhlapaisti (540 g)

Kastike tonnaton tapaan

1 prk (200/150 g) tonnikalaa öljyssä
anjovisfileitä maun mukaan (laitoin 6)
1 tl dijoninsinappia
1-2 rkl sitruunamehua
2 dl täysmajoneesia

Lisäksi

3/4 dl parmesaanijuustolastuja
2 tl sitruunan kuoriraastetta
isoja kapriksia maun mukaan
pari kourallista rucolaa

1. Tee tonnato-kastike. Valuta tonnikala öljystä. Lai­ta tonnikala sekä neljä sardellifileetä tai anjovis-filee, dijoninsinappi­ ja  ruokalusikallinen sitruunamehua tehosekoittimeen. Aja tahna tasaiseksi. Lisää majoneesi ja sekoita muiden aineiden kanssa.

2. Irrota broilerin juhlapaistista nahka ja leikka rintapalat irti luusta. Leikkaa broilerin rintapaloista viipaleita. Laita ne tarjoiluvadille. Lusikoi päälle tonnato-kastiketta. Raasta sitruunankuori. Viimeistele paistivati parmesaanijuustolastuilla, sitruu­nan kuoriraasteella, kapriksilla ja tuoreella rucolalla.

Saattaisit pitää myös: Naudan paahtopaistista Vitello tonnaton tapaan eli arrosto di manzo con tonnato, per favore:)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s