Simpukkapasta on vartissa valmis

Simpukkapasta

Simpukkapasta syntyy salamannopeasti, kun käytät pastaan suolaliemeen säilöttyjä savustettuja sinisimpukoita. Persilja ja valkosipuli maustavat tämän pastan.

Suolaliemeen säilötyt savustetut sinisimpukat sopivat niille, jotka arastelevat simpukoiden käsittelyä tai haluavat saada tuoksuvan simpukkapastan hetkessä valmiiksi. Ruoanlaitto on kivaa ja siihen on yleensä hauska uhrata aikaa ja vaivaa, mutta täytyy himokokkaajankin ottaa välillä rennosti. Nyt oli mulla sellainen hetki.

Simpukkapastan kepeys syntyy raikkaasta valkoviinistä. Käytin tähän pastaan ja sen seuraksi tämän hetken suosikkivalkariani, Pratsch Grüner Veltlineriä. Sen hapokkuus ja pirtsakka hedelmäisyys istui mielestäni hyvin simpukoiden hennon savun maun kanssa.

Simpukkapasta

2 annosta

1-2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl oliiviöljyä sipuleiden kuullottamiseen
kourallinen tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 – 1 1/2 dl valkoviiniä
1 dl kermaa
150 g suolaliemeen säilöttyjä savustettuja sinisimpukoita
suolaa
mustapippuria myllystä
250 g tuorepastaa (spagetti)

Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipuli. Hienonna persilja. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää sipuleiden joukkoon viini ja anna kiehua muutama minuutti. Kaada kattilaan kerma ja anna sen kuumentua hetki. Lisää lopuksi simpukat ja mausta kastike suolalla (laita suolaa varovasti, sillä simpukoissa on jo jonkun verran suolaa, eli maistele, maistele), mustapippurilla ja hiennonetulla persiljalla.

Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan sillä aikaa, kun valmistat simpukkakastiketta. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on valmis, kaada se lävikköön ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoile simpukkapasta heti tuoreen patongin kanssa.

Saatat pitää myös äyriäispastasta, vähän fiinimmästä jokirapupastasta tai katkarapupastasta Jamie Oliverin tyyliin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s