Jokirapupasta – vähän fiinimmin

Jokirapupasta

Tämä jokirapupasta on kuin luotu perjantai-illalle. Se vaatii hieman enemmän puuhaa kuin vartissa valmiit pastat, muttei kuitenkaan ylettömästi. Suurin homma on hankkia ainekset ja pilkkoa kasvikset, sen jälkeen homma hoituu itsellään. Lopputulos on pienen vaivan arvoinen, sillä kastikepohjan teko tuo tähän pastaan upean maun.

Jos malttaa antaa öljyssä kuullotettujen fenkolin, porkkan, salottisipulin ja sellerinvarsipalojen muhia kaikessa rauhassa kalaliemessä ja viinissä, saa ihanan kastikepohjan. Kun kattila porisee hiljalleen liedellä, voi itse rentoutua nojatuolissa ja lukea vaikkapa päivän lehden.

Keitettäessä kasvisten maut imeytyvät kalaliemeen ja viiniin. Sen jälkeen liemi siivilöidään ja kastikepohja maustetaan fondilla, kermalla ja calvadoksella tai konjakilla. Siinä se. Kastike on rapuja vailla valmis.

Tämän reseptin idea on syntynyt Ruoka.fi:ssä julkaistusta ylellisen rapupastan reseptistä.

Jokirapupasta

Jokirapupasta

4-6 annosta

Ainekset:
500 g tuorepastaa, mieluiten tagliatellea
noin 400-500 g jokiravunpyrstöjä tilliliemessä
Pastakastike:
1 fenkoli
2 porkkana
2 salottisipulia
2 sellerinvarsi
2 rkl oliiviöljyä
noin 2 rkl tomaattipyreetä
3,5 dl kalalientä
1,5 dl valkoviiniä
2-2,5 dl kuohukermaa
2 rkl hummerifondia
1 – 2 rkl calvadosta tai konjakkia
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta, silputtua tilliä maun mukaan

1. Tee ensin kastikepohja. Kuori porkkanat. Huuhtele kasviskset ja pilko ne kastiketta varten pieniksi. Kuullota niitä hetki öljyssä, lisää tomaattipyree ja kuumenna hetki. Kaada kattilaan kalaliemi ja viini. Anna liemen hautua noin vartin verran. Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Lisää kerma, calvadostilkka ja fondi. Keitä pastakastiketta hiljalleen, kunnes se sakenee jonkin verran. Mausta pastakastike suolalla, pippurilla ja silputulla tillillä.

2. Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa runsaassa vedessä.

3. Valuta ravunpyrstöt liemestään ja lisää kiehuvan kuumaan kastikkeeseen. Kun ravut ovat kattilassa, älä keitä kastiketta enää, sillä keitettäessä ravunpyrstöt sitkistyvät kumimaisiksi.  Kääntele jokirapukastike kuuman pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Saatat pitää myös näistä pastaresepteistä:

Katkarapupasta Jamien tyyliin

Herkullinen katkarapupasta Jamien tyyliin

Äyriäispastaa

Sitruunainen savulohipasta

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s