Paahdetut sitruunaperunat suolapedillä maistuvat grillatun kalan kanssa

Paahdetut sitruunaperunat suolapedillä

Paahdetut sitruunaperunat tuovat vaihtelua keitettyihin perunoihin. Perunoiden kypsyminen vie tovin, mutta sillä aikaa voi vaikka lukea kirjaa tai käydä uimassa.

Sitruuna on yksi lempimausteistani. Käytän sen kuorta ja mehua monessa ruoassa. Kun googlailen ja haen vaihtelua perheemme perusruokalistaan, valitsen lähes aina ohjeen, jossa on sitruunaa jossain muodossa. T

Tällä kertaa ohje löytyi Meillä kotona -sivustolta. En juurikaan soveltanut ohjetta, joten kaikki kunnia reseptistä kuuluu lähteelle. Halusin taltioida sen kuitenkin blogiini, sillä ajanmyötä kaivan täältä aina ne tutut ohjeet ja usein olen unohtanut, missä ne olivatkaan. Reseptin varsinainen valmistusohje on omin käsin editoitu siihen järjestykseen, jolla sen toteutin.

Käytin tähän satsiin varhaisperunoita, koska ne kypsyvät huomattavasti nopeammin kuin vanhemmat perunat. Jos käytät vanhempia perunoita, voit lohkoa perunat, joilloin ne kypsyvät noin 20-25 minuutissa.

Paahdetut sitruunaperunat suolapedillä

Paahdetut sitruunaperunat

1 kg uusia perunoita tai muita pieniä perunoita, jotka soveltuvat uuniperunoiksi, esim. Annabelle-lajike
2 dl karkeaa merisuolaa
2-3 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna
Viimeistelyyn
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
rouhittua mustapippuria maun mukaan
kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna

Pese perunat huolella. Laita sitten uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Kaada perunat kulhoon ja lorauta öljy päälle. Pyöräytä perunat öljyssä. Levitä merisuola uunivuoan pohjalle tasaisesti ja laita perunat suolapedille. Pese sitruunat. Lohko yksi sitruuna ja laita lohkot vuokaan. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa 30–60 minuuttia perunoiden koosta ja lajikkeesta riippuen. Jos perunat ovat isoja, voit myös lohkoa ne, mutta älä kuori.

Raasta toisen sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Kun perunat ovat kypsiä, nosta ne pois suolapediltä ja laita tarjoilukulhoon. Mausta perunat sitruunanmehulla ja kuoriraasteella. Viimeistele vielä mustapippurilla ja tuoreella silputulla basilikalla.

Tarjoa paahdetut sitruunaperunat esimerkiksi grillattujen kanavartaiden tai grillatun kalan kanssa.

Saatat pitää myös näistä parsa-perunasalaatista tai vartaissa grillatuista uusista perunoista.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s