Teriyaki-kana pujahtaa kesällä vartaisiin

Teriyakikana, teriyaki-broilerivartaat

Teriyaki-kana grillivartaassa kuuluu tämän kesän broileriruokien kärkeen. Se valmistuu helposti ja saa grillin poltteessa vastustamattoman maun.

Teriyaki-kanan salaisuus piilee marinadissa. Valmis teriyaki-kastike, ripaus raastettua inkivääriä, chilihiutaleet ja hunaja tekevät broilerille ihmeitä.

Halusin päästä helpolla ja kokeilin Jyvä-broilerin valmiiksi tikutettuja broilerin fileevartaita. Teriyaki-marinadin mausteet vain sekaisin, vartaat kulhoon ja marinadi päälle. Annoin vartaiden marinoitua muutaman tunnin ja kääntelin niitä välillä. Sen jälkeen ne olivat grillaamista vaille valmiit.

Tein teriyaki-kanan kanssa kuskusia, jonka maustoin vaihteeksi pistaasipähkinöillä ja granaattiomenansiemenillä. Yhtä hyvin broilerivartaat maistuvat vaikkapa feta-perunasalaatin tai vartaissa grillattujen uusien perunoiden kanssa.

Teriyaki-kana

noin 400 grammaa broilerin rintafileitä tai Jyvä-broilerin valmiiksi tikutettuja broilerin fileevartaita
marinadi:
1/2 dl teriyakikastiketta
2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
2 tl raastettua inkivääriä
chilihiutaleita

Jos teet teriyaki-kanan broilerin rintafileistä, taputtele broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi ja kuutioi fileet samankokoisiksi, noin 3 cm:n paloiksi.

Tee sitten marinadi. Raasta inkivääri. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.

Pyöräytä kuutioidut broilerinfileet marinadin joukkoon. Jos käytät valmiiksi tikutettuja broilerivartaita, laita ne laakeaan kulhoon ja kaada marinadi vartaiden päälle. Anna broilerin marinoitua huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa pari tuntia.

Nosta broilerivartaat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.

Jos kokoat itse broilerivartaat, tee näin: Pyyhi broilerikuutioista enin marinadi pois ja pujota broilerin palat vedessä liotettuihin puuvartaisiin tai metallivartaisiin.

Grillaa vartaita noin kahdeksan minuuttia silloin tällöin käännellen. Varmista broilerin kypsyys kokeilemalla paksuinta kohtaa tikulla. Broileri on kypsää, jos lihasneste on kirkasta.

Saatat pitää myös chilillä ja sitruunalla maustetuista broilerivartaista.

Jätä kommentti