Marinoidut munakoisot saavat grillistä rapeutta

Marinoidut munakoisot

Marinointi tuo munakoisoihin makua. Marinoinnin ansiosta munakoisojen ei tarvitse uida öljyssä, jotta niistä saa sisältä sopivan pehmeitä ja pinnalta rapeita.

Marinoidut munakoisot valmistuvat helposti ja nopeasti. Grillaus tuo munakoisosiivuihin ihanaa rapeutta ja grillauksen aromin. Marinadin aineksia voi vaihdella jääkaapin sisällön mukaan. Valkosipuli, oliiviöljy ja sitruuna ovat mielestäni paras yhdistelmä. Marinoidut ja grillatut munakoisot viimeistellään feta-tai vuohenjuustomurusilla.

Marinoidut munakoisot

Marinoidut munakoisot

4 annosta
1 isohko munakoiso
marinadi
3/4 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
1 – 2 valkosipulinkynttä raastettuna
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
(ripaus chilijauhetta)
pinnalle
noin 150 g feta- tai vuohenjuustomuruja
lisäksi
2 dl turkkilaista jogurttia
1 sitruunan mehu

Pese munakoiso ja leikkaa se noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita munakoisoviipaleet isoon kulhoon.

Sekoita marinadin ainekset ja kaada marinadi tasaisesti munakoisoviipaleille. Sekoita vielä lusikalla varovasti ja nostele kulhon pohjalta marinadia munakoisoviipaleille. Anna munakoisojen marinoitua vähintään puoli tuntia.

Grillaa munakoisoviipaleita noin 5-7 minuuttia per puoli. Ripottele valmiiden munakoisoviipaleiden päälle fetajuustoa ja tarjoa sitruunalla maustetun jogurttikastikkeen tai vaikkapa teriyakikanan kanssa.

Munakoison itkettäminen

Munakoison voi itkettää ennen marinointia, mutta se ei ole välttämätöntä. Itkettämistä varten munakoisoviipaleille ripotellaan karkeaa suolaa. Suolan annetaan olla viipaleilla noin puoli tuntia ja sen jälkeen munakoisot pyyhitään kuivaksi. Munakoison itkettäminen poistaa munakoisoista mahdollisen kitkeryyden, mutta samoin toimii minusta tuo marinointikin

  1. Leikkaa munakoiso viipaleiksi.
  2. Ripottele leikkuulaudalle ohuelti merisuolaa, aseta päälle munakoisoviipaleet ja ripota suolakerros myös pinnalle.
  3. Anna suolan vaikuttaa ainakin puolisen tuntia.
  4. Huuhdo suola munakoisoviipaleista ja kuivaa viipaleet paperilla.

Saatat pitää myös maukkaasta munakoisopaistoksesta tai vaikkapa mascarponella maustetusta munakoiso-jauhelihalasagnesta.



Jätä kommentti