Vartaissa grillatut uudet perunat

Grillatut perunat vartaissa

Grillatut perunat astuvat kehiin, kun kaipaat keitettyihin perunoihin vaihtelua. Nämä mausteiset uudet perunat grillataan vartaissa suussa sulaviksi.

Sari & Patrik Spåran tänä keväänä ilmestyneestä Suuresta grillauskirjasta (Readme 2020)  löytyy monia houkuttelevia reseptejä, joita tänä kesänä kokeilen, kirja on todellinen grillauksen jättiläinen. Suuresta grillauskirjasta  sain myös inspiksen näihin grillattuihin uusiin perunoihin. Sarin ja Patrikin kirjassa resepti on nimellä mausteiset perunavartaat ja siinä mausteiden kirjo on laajempi, kuin tässä omassa viritelmässäni.

Kesälla kannattaa nauttia paitsi grillauksesta myös perunoista. Napakat pienet varhaisperunat sopivat mainiosti grillattaviksi. Jos tarjolla on isompia perunoita, voit leikata ne puolikkaiksi.

Perunat kannattaa esikeittää hyvissä ajoin ennen grillausta lähes kypsiksi ja antaa niiden jäähtyä marinadissa. Marinoi perunat mielimausteillasi säväytetyllä oliiviöljyllä. Omassa sekoituksessani on lähes kaikkeen tuppaamaani sitruunaa, savupaprikaa ja cajunmaustetta. Mutta marinadin voi maustaa vaikkapa tuoreilla yrteillä ja sitruunalla.

Grillatut uudet perunat

noin 4-5 lähes kypsäksi keitettyä perunaa/syöjä/varras
Marinadi
2-3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
(1 tl sitruunankuoriraastetta)
1 tl savupaprikaa
1 tl cajunmaustetta
suolaa myllystä

Pese ja keitä varhaisperunat lähes kypsiksi. Laita perunat jäähtymään sekoituskulhoon. Sillä aikaa, kun perunat jäähtyvät, sekoita marinadin ainekset pienemmässä astiassa. Kaada marinadi perunoiden päälle ja sekoita varovaisesti, etteivät perunat hajoa, mutta niin,  että marinadi maustaa kaikki perunat. Pyöräytä vielä suolaa perunoihin myllystä.

Pujota jäähtyneet ja noin puoli tuntia marinoituneet perunat vartaisiin. Jos käytät puuvarataita, muista liottaa niitä noin 15-30 minuuttia ennenkuin laitat perunat niihin. Grillaa perunoita muutama minuuttia ja kääntele vartaita muutaman kerran, jotta perunat paistuvat tasaisesti. Perunat ovat valmiita, kun ne ovat kauniin kullanruskeita.

Katso myös nämä grilliruokien lisukkeet:
Grillattu varhaiskaali vie kielen ja grillattu nektariini piristää vuohenjuustosalaatin

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s