Grillattu varhaiskaali vie kielen

Grillattu varhaiskaali

Grillattu varhaiskaali on varmaankin tämän kesän trendiruokia. Ja syystäkin. Varhaiskaali on parasta herkkua, eikä sen valmistaminen vaadi muuta kuin sen grillin. Tämän helpompaa kasvisruokaa ei ole.

Vihreä, tuore ja rouskuva varhaiskaali maistuu kypsentämättäkin, mutta pieni viivähdys grilliritilälle tekee siitä vastustamattoman. Halkaisin pienen varhaiskaalin neljään osaan ja grillasimme sen sellaisenaan.

Grillatun kaalin maustoin ripauksella sormisuolaa. Tein kaalille kylkeen kylmän kastikkeen jogurtista, sitruunamehusta ja makeasta chilikastikkeesta. Pieni potku ja makeus sopivat hyvin kaalin makuun.

Grillattu varhaiskaali maistui meillä grillattujen porsaan ulkofileepihvien sekä keitettyjen Mamma Mia -varhaisperunoiden kanssa. Italialaiset varhaisperunat ovat muuten tänäkin vuonna olleet lähes kotimaisen siiklin veroisia.

Grillattu varhaiskaali ja jogurttikastike

grillattu varhaiskaali

1 pieni ja napakka varhaiskaali
sormisuolaa
kastike
2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 sitruunan mehu
makeaa chilikastiketta maun mukaan

Huuhtaise kaali ja leikkaa se neljäksi lohkoksi. Grillaa miedolla lämmöllä niin, että kaali saa hieman grillipintaa, mutta jää kuitenkin vielä rapsakaksi. Mausta valmiit kaalit ripauksella sormisuolaa.

Sekoita jogurttiin sitruunamehu ja chilikastiketta maun mukaan. Maistele, maistele.

Katso myös nämä grilliherkut:

Grillattu nektariini piristää vuohenjuustosalaatin 
Salaatti grillatuista päärynöistä

Jätä kommentti