Feta-perunasalaatti

Feta-perunasalaatti

Perunasalaatti muuntuu maustamalla moneksi. Tämä feta-perunasalaatti saa makua lime-voista, chilistä ja tuoreista yrteistä.

Taas vaihteeksi perunaa. Kesällä meillä unohtuvat risotot ja osin pastatkin, uudet perunat ovat niin hyviä muun muassa keitettynä, grillattuna ja salaatissa. Vinkin tähän perunasalaatin ohjeeseen löysin Elle mat och vin -lehdestä.

Tämän perunasalaatin juju piilee limetillä maustetussa voissa ja paistetun perunan lumossa.  Feta-perunasalaatista saa kauniin kullankeltaisen, kun maustaa perunasiivut savupaprikalla.

Jos haluat selviytyä nopeasti salatinteosta, keitä perunoita hetki ja leikkaa ne vasta sitten siivuiksi. Ohuet siivut onnistuvat, kun leikkaat perunat raakoina siivuiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla.

Feta-perunasalaatti

noin 6 hengelle

1 kg uusia perunoita, esimerkiksi Annabelle-perunaa
50 g voita
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1 limetti, kuoriraaste ja mehu
noin 1 tl savupaprikajauhetta
suolaa
oliiviöljyä paistamiseen
100 g fetajuustoa
koristeeksi
tuoretta basilikaa
1/2 – 1 chili
limetinlohkoja

Pese perunat huolella. Leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Laita perunasiivut 30 minuutiksi kylmään veteen. anna perunaviipaleiden kuivahtaa talouspaperilla.

Laita voi, valkosipuli, limetinkuori ja savupaprika pieneen kasariin ja lämmitä mausteita ja voita pikkuhiljaa. Kun voi on kokonaan sulanut, maista ja lisää tarvittaesa savupaprikaa, suolaa tai limettiä.

Paista perunaviipaleet kypsiksi ja kullankeltaisiksi noin  1-2 ruokalusikallisessa oliiviöljyä.  Kun perunat ovat kypsät valuta liika rasva pois asettamalla perunat talouspaperilla vuoratun ruokalautasen päälle.

Lado perunat kulhoon ja kaada päälle limettivoita, sekoittele niin, että perunat maustuvat kauttaaltaan. Revi kulhoon basilikan lehtiä ja murustele päälle fetaa. Leikkaa limetti lohkoiksi, chilipaprika ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa ne salaatin kanssa.

 

 

Jätä kommentti