Siika saa grillissä parikseen nieriäfileen

Grillattu siika- ja nieriäfilee sidottuna yhteen

Siikafilee kypsyy grillissä ihanan meheväksi, kun sen sitoo yhteen hieman rasvaisemman nieriäfileen kanssa ja maustaa kalapaketin kevätsipulilla, yrteillä, sitruunankuoriraasteella ja sitruunalla.

Siika paistuu grillissä pinnaltaan rapeaksi ja maukkaaksi nieriän kanssa. Saan kiittää tästä reseptistä Helsingin kauppatorilla toimivan Tuomaan torikalan neuvokasta myyntiväkeä. Kerran kalaostoksilla saatiin vinkki yhdistää siika ja nieriä vastakkain, sitoa yhteen ja grillata kypsäksi. Kalapaketin juju piili juuri kahden eri kalalajin yhdistämisessä.

Kun kerrot Tuomaan kalassa, että haluat sitoa kalafileet vastakkain siellä valitaan juuri toisiinsa sopivat, samankokoiset fileet. Jos ostat kalafileet muualta, pyydä tiskiltä fieet, jotka sopivat toistensa pariksi.

Useamman maustamiskokeilun jälkeen, tämä yrteillä ja sitruunalla maustettu versio on paras. Kalafileiden väliin käy hyvin kevätsipuli tai kesäiset sipulinvarret ja tuore ruohosipuli.

täytetyt kalafileet, nieriä-ja siikafilee, välissä yrttejä ja sitruunaa, sipulinvarsia

Kalapaketin voi grillata halsterissa tai suoraan grillissä. Olemme tehneet kummallakin tavalla. Halsteriin kala jäi meillä vähän kiinni, mutta voi olla, että sudimme hieman huolimattomasti öljyä kalafileiden nahkapinnoille.

Siika-ja nieriäfileet grillissä

Grillattu siika- ja nieriäfilee

noin 500 g siikafilee
noin 500 g nieriäfilee
ripaukset suolaa molemmille fileille
rouhaisut mustapippuria molemmille fileille
oliiviölljyä fileiden nahkapuolen voiteluun
täyte:
1 sitruuna viipaleina
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua
noin 2-3 rkl oliiviöljyä
1 nippu kevätsipuleita tai uusien sipuleiden varsia
1-2 rkl hienoksi hakattua tuoretta ruohosipulia
1 tl suolaa
pari rouhaisua mustapippuria myllystä

Pyyhi talouspaperilla kalafileiden nahat. Ripottele suolaa ja rouhaise mustapippuria molemmille kalafileille.

Pese sitruunat huolella. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Leikkaa toinen sitruuna viipaleiksi

Levitä täyte tasaisesti toisen fileen päälle ja sen jälkeen vielä sitruunaviipaleet. Nosta toinen kalafilee täytteiden päälle nahkapuoli ylöspäin ja sido kalafileet yhteen puuvillalangalla. Öljyä nieriä-siikapaketin nahkapuolet ja grillaa kalapaketti kypsäksi keskilämmöllä.

Grillatut perunat vartaissa

Tarjoa grillatun siian ja nieriän kanssa grillattuja perunoita.

Saatat pitää myös italialaisittain valmistetusta kokonaisesta uunikalasta.

Jätä kommentti