Parsa-perunasalaatti sopii grilliruoan kaveriksi

parsa-perunasalaatti

Parsa-perunasalaatti on keväisen raikas salaatti, joka sopii vapun aterialle, noutopöytään, paahtopaistin, grillatun broilerinfileen tai melkein minkä vaan kaveriksi.

Parsa-perunasalaatin raikkaus piilee kastikkeessa, jossa ei ole majoneesia. Oliiviöljypohjainen salaatinkastike sopii hyvin perunan kostukkeeksi ja se imeytyy salaattin hyvin, kun valmistat kastikkeen heti ja kaadat sen pilkottujen, keitettyjen perunoiden päälle tekeytymään pariksi tunniksi. Parsan voi lisätä salaattiin vasta vähän ennen tarjoilua.

Kevään herkku, parsa nostaa perunasalaatin juhlavalle tasolle. Parsa kuoritaan ohuelti ja höyrytetään kypsäksi. Muutaman minuutin keittoaika riittää. Parsakauden mentyä tämän saman salaatin voi tehdä vihreistä pavuista, keitetystä perunasta ja punasipulista.

Parsa-perunasalaatti

1 kg keitettyjä perunoita (suosittelen Annabellea)
400 g vihreää parsaa
1 nippu kevätsipuleita
kastike:
6 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamico-etikkaa tai sitruunamehua
1 tl dijon-sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
rouhaisu mustapippuria myllystä
1 valkosipulinkynsi raastettuna

Pese perunat ja keitä ne kypsiksi, mutta jätä kuitenkin napakoiksi. Anna perunoiden jäähtyä rauhassa vähintään tunnin verran, voit keittää perunat jo edellisenä päivänä. Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon.

Tee kastike. Sekoita kaikki salaattikastikkeen ainekset yhteen pienessä kulhossa. Kaada salaatinkastike perunoiden päälle.

Pilko kevätsipulit ja lisää ne perunoiden joukkoon kulhoon.

Käsittele parsat. Leikkaa parsan tyvestä kuivahtaneen näköinen osa pois. Kuori varret latvasta tyveen ohuelti mieluiten liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Leikkaa sen jälkeen parsasta noin 1-2- sentin paksuisia paloja, säästä nuput kokonaisina. Höyrytä tai keitä parsat vähässä vedessä kypsiksi. Aikaa kuluu parsan paksuudesta riippuen muutamasta minuutista kuuteen. Kokeile parsapalojen kypsyyttä tikulla kypsennyksen aikana.

Sekoita kypsät parsapalat perunasalaatin joukkoon niin, että kastike maustaa nekin.

Tarjoa parsa-perunasalaatti esimerkiksi paahtopaistin, grillattujen kanavartaiden, uunikalan tai vaikkapa grillattujen makkaroiden tai vegemakkaroiden kaverina.

Saatat pitää myös feta-perunasalaatista.


Jätä kommentti