Testissä Atrian naudan punaviinipaisti

Atria punaviinipaisti ja vihreät pavut

Sain naudan paahtopaistista leikatun punaviinipaistin Atrialta testattavaksi. Tuote on kevään uutuus ja tullut kauppoihin helmikuussa.

Paisti on sunnuntaina parasta ruokaa, kun koko perhe nauttii ateriaa yhdessä. Senpä takia Atrian uutuuspaistissa hieman ihmetytti paistin pieni, 800 g:n koko. Minusta paahtopaistissa on juuri parasta se, että siitä riittää kunnon ateria myös toiselle päivälle. Meidän lihansyöjäperheessä näin ei käynyt. Lisäksi isommasta vähintään kilon painoisesta paistista tulee mehevämpi.

Punaviinipaistin pakkauksessa annetaan myös ohjeet lihan paistoon. Paisti kehotetaan ottamaan huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen paistamista. Paistin pinnat neuvotaan ruskistamaan ensin pannulla ja sitten kypsentämään 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes sisälämpötila on 70 astetta.  Sen jälkeen paisti kääritään folioon ja sen annetaan vetäytyä 15 minuuttia.

Tässä kohdin jouduin poikkeamaan pakkauksen reseptistä. En pidä läpikypsästä paahtopaistista, vaan mielestäni se on parhaimmillaan reilusti punertavana.  Niinpä asetin lihalämpömittarin näyttämään 58 astetta. Kypsensin punaviinipaistin ohjeen mukaan 150-asteisessa uunissa, aikaa kului reilusti alle tunti. Kun mittari piippaa oikean lämpötilan, annoin paistin levätä noin vartin verran rauhassa huolimattomasti foliolla peitettynä. Ihmettelen tuota 70 asteen ohjetta, sillä paisti jatkaa kypsymistään folioon käärittynä. Toki osa varmasti haluaakin paistinsa kypsänä.

Miltä maistui?

Paisti oli mureaa ja siinä maistui miedosti punaviini. Tuo 58-asteen sisälämpötila oli juuri sopiva, paistista tuli kauniin punertava ja se säilytti hyvin mehevyytensä pienestä koostaan huolimatta.

Mitä parannettavaa

Reseptissä voisi antaa useamman paistolämpötilan ja sen myötä paistoajan. Kaikki eivät halua naudanpaistia läpikypsänä.

Kenelle?

Sopii henkilölle, joka epävarma maustamisessa ja haluaa päästä helpolla. Vain kevyt pyöräytys kuumalla pannulla ja loppu hoituu uunissa itsekseen.

Mitä juotavaksi?

Nederburger the Winemasters Shiraz

Punaviinipaistin kanssa maistui täyteläinen, marjaisa Nederburg The Winemasters Shiraz. Viini tulee Etelä-Afrikasta. Muheva punaviini istuu hyvin vahvojen liharuokien seuraan.

Katso myös:

Testauksessa HK:n sporttijauheliha 5 % 
Testauksessa Jonna kasviproteiinijauhis

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s