Testauksessa HK:n Sportti-jauheliha 5 %: Lihapullat välimerellisin höystein

Lihapullat välimerellisin höystein gnocchien kanssa

Koulut alkavat, grillaus vähenee ja jauheliharuoat palaavat viikon ruokalistalle. Niinpä ei ole yllätys, että lihateollisuus panostaa syksyn uutuustuotteissa myös jauhelihaan. Kilpaurheilijan perheessä otetaankin Sportti-jauheliha mielenkiinnolla testaukseen.

HK:n Sportti on sika-nautajauhelihaa. Yhdistämällä vähärasvaista porsaanlihaa sekä nautaa on saatu aikaan jauheliha, joka sisältää vain 5 % rasvaa. Hyvä, että pakkauksessa lukee selkeästi rasvaprosentti, sillä jauhelihan väri ei paljasta vähärasvaisuutta, pikemminkin päinvastoin.

HK Sportti 5 %

Kokeilin uutuusjauhelihaa välimerellisesti höystetyissä lihapullissa. Testailu jännitti hieman, sillä yleensä teen lihapullat vähän rasvaisemmasta jauhelihasta ja kypsennän ne uunissa. Tuttu nyrkkisääntö on, että enemmän rasvaa tarkoittaa enemmän makua, mehevyyttä ja pehmeyttä.

Kun lihapullat kypsensi tomaattikastikkeessa, ei vähärasvaisuus kuitenkaan vaikuttanut mitenkään pyöryköiden mehevyyteen. Ne olivat napakoita, mutta meheviä ja pysyivät hyvin koossa tomaattikastikkeessa hautuessaan. Sitruunankuoriraaste toi pyöryköihin raikkautta ja oliivit suolaisuutta. Suolaa lisätessä kannattaakin huomoida oliivien taikinaan tuoma suola.

Kokeilin pyöryköiden kypsentämistä myös uunissa. Uunin lämpö oli 225-astetta ja aikaa kului noin 15 minuuttia (kypsennysaika riippuu lihapullan koosta). Pyörykät säilyttivät hyvin rakenteensa ja lopputulos melko mehevä siitä huolimatta, että ne päästivät uunissa nestettä alleen. Nesteen määrä saattoi johtua myös oliiveista.

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Tomaattikastike
1  sipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
chilirouhetta maun mukaan
1 prk (400 g) Mutti säilöttyjä kirksikkatomaatteja (tai tuoreita)
mustapippuria myllystä
suolaa
1 rkl balsmico-etikkaa
hienonnettua persiljaa tai basilikaa
Lihapullat
300 g HK Sportti 5% jauheliha
1 sipuli hienonnettuna
1  kananmuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
8 -10 kpl oliiveja pieninä paloina
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
mustapippuria myllystä
suolaa

Valmista ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kaada kasariin tilkka oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki. Lisää joukkoon chili ja hetken päästä tomaatit. Anna kastikkee hautua noin 10 minuuttia ja mausta se suolalla, mustapippurilla ja balsamicolla.

Tomaattikastikkeen hautuessa valmista lihapullataikina.  Hienonna oliivit. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuoresta puolet.  Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä oliiviöljyssä hetki. Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna, oliivisilppu, sitruunankuoriraaste sekä kuullotetut sipulit. Mausta vielä suolalla, mustapippurilla. Sekoita taikina huolellisesti.  Pyöritä jauhelihasta pieniä lihapullia. Lisää lihapullat tomaattikastikkeeseen ja hauduta kypsäksi reilut 10 minuuttia. Mausta kastike vielä tuoreilla yrteillä, basilikalla tai persiljasilpulla.

Keitä lihapullien kaveriksi gnoccheja tai muuta pastaa.

HK:n Sportti-jauheliha tulee ruokakauppoihin syyskuun alussa. Sain näytepaketin testaukseen HK:lta.

Katso myös:

Jonna kasviproteiinijauhis testauksessa

Jauhelihakastike bolognalaisittain

Chili con carne

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s