Perjantai-illan antipasti ja lasissa Piccini Memŏro Rosso

Piccini Memoro rosso Italia

Italian lomasta on kulunut jo kolme viikkoa. Lämpimästä kelistä huolimatta Helsingin ilmassa on jo alkavan syksyn tuntua. On aika muistella kesää hyvässä seurassa, lasissa Picciniä Memŏro ”muista” Italiaa ja lautasella helppoja herkkuja.

Piccini Memŏro Rosso tulee Toscanasta, Tenute Piccinin viinitalosta. Viinin etiketissä oleva kompassiruusu kuvaa neljää eri rypälettä: Primitivoa, Montepulacianoa, Merlotia, Nero d`Avolaa ja neljää eri viinialuetta: Venetoa, Abruzzoa, Pugliaa ja Sisiliaa.

Piccini Memŏro Rosson tuoksussa on sekoitus kirsikkaa, kahvia ja yrttejä. Viini on melko täyteläinen ja sen maku marjainen ja hivenen vaniljainen. Viiniä suositellaan punaisen lihan, riistan ja pataruokien kaveriksi, mutta minusta se toimii hyvin parmesaanin, bresaolan ja ilmakuivatun kinkunkin kanssa.

Meloni ja parmankinkku

 

Aineksia alkupaloihin

Tunnustan. Olen laiska kokki, joka rakastaa hyvää ruokaa. Rankan viikon jälkeen nautin simppeleistä herkuista, jotka voi lähestulkoon vain asetella lautaselle. Antipasti-tyyppiset suupalat ovat juuri näitä.

Antipasti e Piccini Memoro Rosso

Valitse suosikkiaineksiasi ja rakenna antipasti-tarjoilu.  Herkut voi kasata vaikkapa yhdelle laudalle tai tehdä omiksi annoksiksi, esimerkiksi: rucolaa, parmesaania ja bresaolaa, tomaatti-mozzarellasalaattia, melonia ja ilmakuivattua kinkkua.

Bresaola, rucola, parmesaani

Tässä esimerkkejä aineksista, joista syntyy mahtavia alkupaloja:

 • rucolaa
 • cantaloupe- tai hunajamelonia
 • ilmakuivattua kinkkua
 • bresaolaa (ilmakuivattua naudan lihaa)
 • salamia
 • parmesaania
 • mozzarellaa
 • tomaatteja
 • basilikaa
 • oliiveja, säilöttyjä artisokan sydämiä
 • maalaisleipää tai bruschettoja tai focacciaa
 • oliiviöljyä, balsamicoa

 

Caprese

Caprese, klassikkosalaatti tomaatista, mozzarellasta ja basilikasta

Tomaattibruschetta

Tomaattibruschetat

Hunajaiset kinkku-juustocrostinit

Hunajaiset kinkku crostinit

Iloista perjantai-iltaa!

Leena

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s