Jonna kasviproteiinijauhis testauksessa

Mausteinen tomaattikastike Jonna proteiinijauhiksesta

Tunnustan. Vaikka haluan vähentää lihansyöntiä, olen suhtaunut hieman nihkeästi erilaisiin lihan korvikkeisiin. Nyt otin kapustan kauniiseen käteen ja päätin kokeilla miten Jonna kasviproteiinijauhis toimii mausteisessa pastakastikkeessa. Lue miten kävi.

Pidämme viikossa kolme tai neljä lihatonta päivää: yhden kasvisruokapäivän ja kaksi tai kolme kalaruokapäivää. Kun perheemme nuori treenaa kahdeksasta yhdeksään kertaa viikossa, huolettaa välillä, saako hän riittävästi tarvitsemiaan proteiineja. Toisaalta mietimme, syököhän hän liikaa liharuokia.

Periaatteessa näiden lihan korvikkeiden pitäisi olla juuri meidän perheen juttu. Silti kasvisruokapäivä on meillä yleensä munakoisopastaa, saksanpähkinäpastaa, mausteista tomaattipastaa, linssikeittoa tai risottoa. Ihan ehtaa kasvisruokaa, ilman korvikkeita.

Hollantilainen Schouten Europe valmistaa Huhtahyvät Oy:lle kasviproteiinituotteet ja ne tuodaan Suomeen pakasteena.  Uuteen tuotesarjaan kuuluvat valmiit kasviproteiinipihvit, -pyörykät, -nugetit, -bratwursti, -wieninleike ja -frankfurteri sekä ruoanvalmistukseen tarkoiteut kasviproteiinipekoni, -suikale, -filee ja -jauhis.

Jonna kasviproteiinijauhis näyttää tavalliselta jauhelihalta. Se on saanut hennon punertavan värinsä punajuurijauheesta. Jauhiksen kasviproteiini on peräisin vehnägluteenista ja soijasta. Jauhis on pakattu 250 gramman pakkauksiin ja kasviproteiinnia tuotteessa on 21 %. Kasviproteiinijauhiksessa on kananmunanvalkuaista, joten se soveltuu ovo-vegetaariseen ruokavalioon.

Pannulla paistettaessa kasviproteiinijauhis tuntuu melko napakalta. Kuullotin sitä hieman oliiviöljyssä yhdessä sipulin, chilin ja valkosipulin kanssa. Lisäsin joukkoon tomaattimurskaa, suolaa pippuria ja tuoretta basilikaa. Annoin kastikkeen hautua noin 10 minuuttia. Tarjosin mausteisen jauhiskastikkeen pastan kanssa.

Jonna kasviproteiinijauhis yllätti meidät positiivisesti. Maku oli lihaisa ja muistutti munakoisoa. Yleensä lihan korvikkeisiin oudoksuen suhtautunut urheilijapoika antoi jauhikselle varauksettoman hyväksynnän. Tätä voidaan tehdä toistekin. Jauhis sopisi hyvin täydentämään proteiineillaan munakoisopastaa. Miksei siitä synny lasagne, pyörykät tai bolognaise-tyyppinen kastike. Chili ja yrtit toimivat hyvin jauhiksen maustajina.

Chilillä maustettu jauhistomaattikastike pastalle

400 g pastaa

1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 tuore punainen chili hienonnettuna
oliiviöljyä
1 pkt (250 g) Jonna kasviproteiinijauhista
2 tlk hyvää tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 dl vettä (tomaattipurkkien ”huuhtomisvesi”)
kourallinen basilikaa
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus cayennepippuria

Kuori ja hienonna sipulit, pilko chili. Kuullota sipuleita hetki oliiviöljyssä kasarissa, lisää chili ja samantien kasviproteiinijauhis. Paista hetki.

Lisää kasariin tomaattimurska, tomaattipyree, sokeri ja vesitilkka. Anna hautua sen aikaa, kun keität pastan pakkauksen ohjeen mukaan.

Mausta kastike tuoreella basilikalla, suolalla, mustapippurilla ja ripauksella cayennepippuria.

Tarjoa kastike pastan ja focaccian kanssa.

 

Huhtahyvät Oy:n sivuilta löytyvät Jonna-jauhiksen ravintoarvot.  Sain Jonna kasviproteiinijauhiksen kokeiltavaksi Huhtahyvät Oy:n järjestämässä pressitilaisuudessa.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s