Hernepyree ja paistetut ahvenfileet

Hernepyree ja paistetut ahvenfileet

Hernepyree tuo kesän maun huulille. Raikas hernesose tehdään oliiviöljystä ja herneistä. Hernepyree on mainio lisuke paistetuille ahvenfileille.

Matkailu antaa inspiraatiota ruoanlaittoon. Käytiin lomamatkalla syömässä voissa paistettuja ahvenfileitä, kesäperunaa, hernepyrettä Mathildan Marinassa. Annos oli niin mainio, että sitä oli kokeiltava myös kotikeittiössä.

Napattiin Hakaniemen hallista ahvenet, torilta tuoreet herneet ja uuden sadon Annabellet. Mitä sitä lomalainen muuta kaipaakaan.

Hernepyree tai hernesose syntyy niin helposti. Oliiviöljyä kannattaa lisätä pyreeseen vähitellen. Itse käytin vajaat kaksi ruokalusikallista, koska halusin pyreestä vähän tömäkämpää. Hernepyreestä syntyy helposti pesto, kun lisäät joukkoon pähkinöitä tai pinjansiemeniä. Hernesoseen voi maustaa sitruunamehulla tai valkosipulilla, jos kaipaa siihen lisää makua. Pelkän oliiviöljyn kanssa tuoreiden herneiden ihana maku pääsee kyllä parhaiten oikeuksiinsa.

Hernepyree

noin 500 g tuoreita herneitä palkoineen
2-3 rkl oliiviöljyä

Riivi herneet kattilaan ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia. Jäähdytä herneet siivilässä kylmässä vedessä.

Soseuta herneet ja aluksi 1 rkl oliiviöljyä sauvasekoittimella. Lisää oliiviöljyä sen mukaan, kuinka löysää haluat hernepyreestä.

Paistetut ahvenfileet

3-4 ahvenfileetä/ruokailija
suolaa
voita paistamiseen

Paista ahvenfileet voissa pannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Pienet ahvenfileet kypsyvät pannulla hetkessä. Tarjoa paistetut ahvenfileet hernepyreen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Saatat pitää myös yrttikuorrutetusta nieriästä.

Jätä kommentti