Testissä Anton ja Antonin arkikassi

Pitatortillat, paneroitu seiti ja mango-avokadosalsa

Anton & Antonin arkikassi tarjoaa piristävää vaihtelua perusarkikokkaukseen. Teen joka päivä ruokaa aika lailla alusta alkaen ja välillä viikon ruokalistan laatiminen ja verkkokaupan tilauksen tekeminen tuntuu kovin työläältä. Niinpä otin ilolla vastaan mahdollisuuden kokeilla A&A:n arkikassia. Lue, miten kokeilu onnistui.

Anton & Antonin arkikassi sisältää reseptit ja raaka-aineet kolmeen arki-illalliseen. Haimme ainekset kaupalta tiistaina, joka on arkikassin toimituspäivä. Noudon sijaan kassin saa myös korvausta vastaan toimitettuna kotiovelle. A&A:n ruokakassit voi valita kahdelle tai neljälle hengelle.

Oli jännittävää kurkistaa arkikassiin. Sisältö yllätti positiivisesti. Kaikki resepteihin tarvittavat ainekset löytyivät ja ensi vaikutelma oli tuore ja raikas.

Ruokalistalla oli testausviikolla:

  1. Omenalla maustettu juurisellerikeitto
  2. Tortillat paneroidulla seitillä ja avokado-mangosalsalla
  3. Kanaa A&A;n keittiö punaisessa curryssa ja riisiä

Anton

Ainesten mukana tuli A&A:n keittiön reseptit ja sain ne myös sähköpostiini. Ohjeet olivat selkeät, eikä sormi mennyt suuhun missään vaiheessa.

Juurisellerikeito ja korianteriöljy

Tein ensimmäiseksi omenalla maustetun juurisellerikeiton. Tämä sosekeitto ei ole ennen kuulunut repertuaariini. Yleensä kattilassani höyryävät tutut kasviskeitot, kuten linssikeitto, kurpitsakeitto, maa-artisokkakeitto ja bataattisosekeitto. Muissa perheenjäsenissä selleri herättää jopa kauhua, mutta minkäs teet, nyt oltiin testaamassa ja silloin ei narista.

Ilmeisesti keittoon soseutetut valkopavut ja  pari omenaa tekivät tehtävänsä eikä kukaan valittanut keiton mausta tai selleristä. Veikkaanpa, että osa sellerikammoa on silkkaa ennakkoluuloa. Juurisellerikeitto viimeisteltiin vielä korianteriöljyllä ja aterian täydensivät tuoreet sämpylät. Tämä keitto hupeni hetkessä ja toi todellakin vaihtelua meidän perheen perussetteihin. Valkopapuja aion käyttää jatkossakin, kun kaipaan sosekeittoihini ruokaisuutta ja pehmeää makua.

Kanaa punaisessa A&A:n currykastikkeessa

Toisena päivänä kattilassa höyrysi curry. Paistoin broilerinpalat ohjeiden mukaan ja broilericurry valmistui kätevästi A&A:n punaisesta currykastikkeesta. Tosin punaista väriä kastikkeessa ei ollut ja maku oli todella mieto. Mausteita on kuitenkin aina helpompi lisätä kuin ottaa pois. Arkiruokakassista löytyi myös broilericurryn kanssa tarjottava riisi valmiina, sekä salaattiainekset.

Pitatortillat, paneroitu seiti ja mango-avokadosalsa

Kolmantena  testauspäivänä teimme seitiannoksen. Vakuumiin pakattu kala oli todella reilu seitifilee, mangot tuoreita ja avokadot juuri sopivan kypsiä. Hyvistä aineksista ei voi epäonnistua varsinkin, kun ohjeet ovat myös selkeät. Ainoa narinan aihe oli, että tortillojen sijaan arkikassista löytyvät tuhdit pitäleivät. Ne yhdistettynä paneroituun kalaan, olivat sen verran pyörryttävät, että päädyin valitsemaan annokseeni omasta kaapista pikkukoon valmistortillat. Muut perheenjäsenet nauttivat testattavan olevat pitaleivät.

Kaikki kolme ateriaa olivat varsin runsaita, niistä riitti myös seuraavaksi päiväksi lounasruokaa.

En olisi uskonut millainen löytöretkeilijäfiilis tuleekaan siitä, että joku on miettinyt valmiiksi kolmen päivän ateriat ja pakannut kassiin kaiken tarvittavan, mausteita lukuunottamatta. Kaiken kaikkiaan Anton & Antonin arkikassi tarjosi jokapäiväisen arkikokkaamiseen loman tuntua – iloa, inspiraatiota ja uuden löytämistä.

Arkikassi saatu Anton & Antonilta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s