Parmesaanikana – kun kaipaat vaihtelua broileriruokiin

parmesaanikana uuniastiassa

Parmesaanikana on talvinen broileriruoka, joka saa mainion maun oliiveista, parmesaanista ja basilikasta, tomaattikastike tekee tästä uunissa muhivasta broileriruoasta mehevän.

Parmesaanikana saa mainion maun, kun broilerinfileisiin nuijitaan mausteet ja tomaattikastike mehevöittää ne uunissa. Chilirouhe tuo sekä broileriin että tomaattikastikkeeseen mukavan pienen potkun.

Teen usein kerralla kahdeksan broilerinfilettä, jolloin tästä annoksesta riittää pariksi päiväksi ja ehkä jopa lounaaksi ruokaa. Tomaattikastikkeen määrää en kuitenkaan tuplaa, sillä tuo 400 grammaa tomaattimurskaa riittää mehevöittämään kahdeksan kappaletta broilerinfileitä. Oliivien kanssa kuitenkin vähän liioittelen.

Parmesaanikana

Parmesaanikana, oliiveja, basilikaa ja tomaattikastiketta

Tomaaattikastike
1 keltasipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä sipuleiden kuullotukseen
1 tlk (400 g) hyvää tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
1 tl sokeria
1 dl oliiveja
suolaa
chilirouhetta
mustapippuria myllystä
Parmesaanikana
4 broilerin rintafileetä
suolaa
mustapippuria myllystä
chilirouhetta
1 dl panko- tai korppujauhoja
vajaa 1 dl parmesaaniraastetta
Pinnalle:
parmesaaniraastetta
Viimeistelyyn:
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä

Tee ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. lorauta hiukan oliiviöljyä ja laita sipulisilppu kuullottumaan pariksi minuutiksi. Lisää valkosipulisilppu ja chilirouhe. Kuullota vielä minuutti. Lisää tomaattimurska, oliivit, laakerinlehdet ja sokeri. Kiehauta ja anna hautua vartin verran. Maista ja mausta tomaattikastike suolalla ja pippurilla.

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Mausta broilerinfileet suolalla, pippurilla ja chilirouheella. Nuiji broilerinfileitä muovikelmun läpi lihanuijan sileällä päällä niin, että niistä tulee mukavan litteitä ja samalla mausteet uppoavat broilerinlihaan.

Sekoita lautaselle parmesaaniraaste ja pankojauhot. Pyörittele nuijitut broilerinfileet seoksessa. Kuumenna paistinpannu ja lorauta sille oliiviöljyä. Paista broilerinfileisiin kullanruskea pinta.

Laita sen jälkeen broilerinfileet uunivuokaan ja kaada niiden päälle tomaattikastiketta. Ripottele pinnalle raastettua parmesaania. Laita vuoka uuniin ja anna parmesaanikanan paahtua vartin verran. Ripottele vuoan pinnalle tuoretta basilikasilppua ennen tarjoilua.

Nauti parmesaanikana salaatin, esimerkiksi keväisen parsasalaatin kanssa.

Saatat pitää myös italialaisittain valmistetusta sitruunakanasta.

Jätä kommentti