Täytetty porsaan ulkofilee sopii juhlaankin

Täytetty porsaan ulkofilee

Täytetty porsaan ulkofilee on helppo pyhäpäivän ruoka. Possun ulkofilee on hyvin vähärasvaista, mutta täyttämällä siitä saa hyvin mehevän ja maistuvan.

Porsaanlihan mausteeksi sopivat raikas sitruuna ja tuoreet yrtit. Käytin täytteeseen myös parmesaanijuustoa, jotta liha saisi vähän mehevyyttä. Täyttämisen ja paistinlangalla sitomisen jälkeen hieroin fileen pinnalle vielä raastettua sitruunan kuorta ja hienonnettua rosmariinia. Tilkka teriyakikastiketta ja sitruunamehua kostuttavat lihan sopivasti.

Täytetty porsaan ulkofilee

täytetty porsaan ulkofilee

n. 1 kg porsaan ulkofileetä
suolaa
mustapipppuria

Täyte:
1 sitruunan raastettu kuori
noin 2 rkl oliiviöljyä
1 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 dl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 dl parmesaaniraastetta

Fileen pinnalle:
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl teriyaki-kastiketta

Poista fileestä ensin kalvo ja leikkaa sitten ulkofileen yläreunaan pitkittäinen viilto, niin että levyn paksuus on noin pari senttiä, älä leikkaa loppuun asti. Tee toinen viilto vastasuuntaan samoin ja vielä yksi viilto toiseen suuntaan ja levy on valmis. Nuiji lihaa kevyesti, jotta saat fileestä tasaisen levyn. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja anna sen maustua noin puoli tuntia huoneen lämmössä.

täytetty porsaan ulkofilee - aukileikattu filee

Tee täyte. Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori. Hienonna persilja ja rosmariini. Sekoita hienonnetut yrtit, sitruunankuorisaaste ja parmesaani keskenään. Kostuta seos oliiviöljyllä. Levitä täyte tasaisesti porsaanfileelle. Kääri filee rullalle ja sido se paistinlangalla.

täytetty porsaan ulkofilee ennen uunia

Raasta vielä sitruunakuorta fileen pintaa varten ja hienonna lisää rosmariinia. Hiero fileen pintaan suolaa ja mustapippuria sekä sitruunakuori ja rosmariini. Laita liha uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Valele filee sitruunamehulla ja teriyakikastikkeella. Aseta fileen paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari.

Kypsennä possunfilee 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 68 astetta. Aikaa kuluu fileen koosta ja uunista riippuen noin 1 1/2 tuntia. Anna fileen vetäytyä foliolla peitettynä noin 15 minuuttia. Leikkaa liha viipaleiksi tarjolle. Ja nauti täytetty porsaan ulkofilee vaikkapa hasselbackan tyyliin paahdettujen perunoiden kanssa.

Saatat pitää myös vuohenjuustolla täytetystä porsaan sisäfileestä.

Advertisement

2 thoughts on “Täytetty porsaan ulkofilee sopii juhlaankin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s