Savupaprikalla, sitruunalla ja parmesaanilla maustetut perunat Hasselbackan tyyliin

Savupaprikalla, sitruunalla ja parmesaanilla maustetut Hasselbackan perunat

Teen näitä muuneltuja Hasselbackan perunoita, kun kaipaan vaihtelua yrteillä maustettuihin perunaruokiin. Savupaprika antaa perunoille ihanan paahteisen aromin, jota sitruunakuori raikastaa. Parmesaaniraaste viimeistelee muunnellut Pähkinämäen perunat.

Talviaikaan meillä perunat valmistuvat usein uunissa. Kun on kiire, pilkon perunat pienemmiksi paloiksi, maustan suolalla ja yrteillä ja laitan ne uuniin. Siellä 200-asteen lämmössä ne kypsyvät noin 20 minuutissa.

Hasselbackan perunat ovat viikonlopun herkkuperunoita. Aidosta reseptistä poiketen niitäkin on hauska maustaa eri tavoin, jolloin perunoista syntyy taas aivan uudenlainen lisuke.  Näiden perunoiden valmistukseen kuluu reilu tunti, joten mitään pikaruokaa ne eivät ole, mutta todellakin odotuksen väärtejä.

Savupaprikalla maustetut Pähkinämäen perunat

Pähkinämäen eli Hasselbackan perunat uudella tavalla savupaprikalla maustettuna

4 annosta

6-10 keskikokoista kiinteää perunaa
3 reilua rkl voita
suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
1-2 tl savupaprikajauhetta
noin 30-50 g parmesaaniraastetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja kuori perunat. Leikka perunoihin vieri viereen viiltoja niin, että ne säilyvät kuitenkin pohjasta yhtenäisinä.

Laita perunat voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan viipalepuoli ylöspäin.  Sivele perunat voisulalla. Kypsennä perunoita uunin keskiosassa 45-50 minuuttia.

Pese sitruuna hyvin jaa raaste sen kuori. Raasta parmesaani.

Ota vuoka ulos paistamisen aikana ja sivele voisulalla. Mausta perunat suolalla. Kun paistoaikaa on jäljellä vielä noin 10 minuuttia,  sirottele perunoiden päälle savupaprikajauhe, sitruunankuoriraaste ja parmesaani.

Perunat ovat valmiit, kun ne ovat sisältä pehmeät ja pinnalta kullaruskeita ja rapeita. Voit kokeilla perunoiden kypsyyttä puutikulla.

Katso myös nämä perunareseptit:

Kullanruskeat ja rapeat Hasselbackan perunat

Timjamilla maustetut valkosipuliperunat

Rosmariinilla maustetut paahdetut perunat

Jätä kommentti