Timjamilla maustetut valkosipuliperunat

Timjamilla maustetut valkosipuliperunat

Mitä syötiin ennen bataattiranskalaisia?  Valkosipuliperunoita, noita 1980-luvun huikeita liharuoan lisukeperunoita:)  Ne ovat kelpo perunaherkkuja edelleen, joskin hieman kevennettynä.

Olen aina rakastanut perunaruokia ja yritän etsiä uusia vaihtoehtoja. Valkosipuliperunat eivät todellakaan ole mikään uusi juttu ja mietinkin, kehtaako tätä reseptiä edes laittaa esiin. Mutta nämä timjamilla maustetut valkosipuliperunat maistuivat perheelleni niin hyvin, että päätin postata reseptin tänne.

Näiden valkosipuliperunoiden jujuna on käyttää mahdollisimman vähän kermaa ja enemmän yrttejä. Käytin kiloon perunoita vain puoli desiä kermaa ja perunoista tuli kuitenkin meheviä ja maukkaita. Jos et halua perunoiden ruskistuvan, lisää paiston loppuvaiheessa folio vuoan päälle.

Timjamilla maustetut valkosipuliperunat

noin 1 kg perunoita
loraus oliiöljyjä
3- 4 valkosipulinkynttä tai yksi yksikyntinen
suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl kermaa
kourallinen tuoretta timjamia

Hienonna valkosipulikynnet ja timjami. Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.

Pese, kuori ja viipaloi perunat. Kaada perunat isoon kulhoon ja lorauta joukkoon oliiviöljyä. Lisää perunoiden joukkoon timjami ja valkosipulit ja pyöräytä perunoita niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Lisää perunoiden joukkoon kerma.

Voitele uunivuoka ja kaada perunat vuokaan.  Paista perunoita uunissa noin tunnin ajan.

 

Advertisement

2 thoughts on “Timjamilla maustetut valkosipuliperunat

  1. Hyvä perunaresepti on myös: Keitä kuoritut perunat. Paloittele lohkoiksi jäähdytettyinä. Laita eri yrttejä (kuivatutkin käy) reippaasti sekaan, hyvää suolaa ja oliiviöljyä. Toimii lihan ja kalan lisukkeena loistavasti. Vanhat perunareseptit ovat loistavia. Tämä on Italiasta. Teen usein lohen kaveriksi.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s