Kuohkeat vohvelit ihan sattumalta

Parhaat vohvelit

Viikonlopun hitaat ja herkulliset aamiaiset ovat ihmisen parasta aikaa. Nyt, kun oli kerrankin rauhallinen aamu, eikä kenelläkään kiirettä treeneihin tai kisoihin, tehtiin pitkästä aikaa vohveleita. Ja niistä tuli siitä huolimatta todella hyviä.

Alun perin olin päättänyt tehdä pellillisen pannukakkua, mutta siihen hommaan heräsin liian myöhään. Pannari vaatii ennakointia, jos sen haluaa onnistuvan.

Niinpä tutkailin erilaisia vohveliohjeita, sillä niiden teossa ei juurikaan aikaa tuhraannu. Päätin kokeilla Valion reseptiä. Valintaani vaikutti otsikko: parhaat vohvelit. Kukapa sitä huonoja haluaa tehdä: ) Vohvelit onnistuivat täydellisesti, vaikka  ihmettelinkin taikinan paksuutta.

Muutaman asian muutin kuitenkin reseptissä. Ensimmäiseksi suolan määrän. Vaihtaisin puolikkaan teelusikallisen vähän vajaaseen teelusikkaan, sillä suola kuluu niin pannariin, lettuun kuin vohveliinkin ja tietysti moneen muuhunkin. Toiseksi käytin voita ja sulatin sen. Mutta varmasti maistuu alkuperäiselläkin ohjeella tehdyt.

Tästä vielä pääset katsomaan Valion reseptin.

Parhaat vohvelit

Parhaat vohvelit

2 dl täys- tai kevyt maitoa
2 kananmunaa
½ dl sulatettua voita
0,75 tl suolaa
3 dl kuohukermaa
4 dl vehnäjauhoja

Sekoita maito, kananmunat, sulatettu voi ja suola kulhossa. Vaahdota kerma. Yhdistä maitoseos ja kerma. Mittaa joukkoon jauhot. Sekoita.

Sipaise vohvelirauta kevyesti voilla. Paista taikinasta vohveleita vohveliraudalla.

Saatat pitää myös näistä:

Makeat rahkaletut

Kuohkeat amerikkalaiset pannukakut

 

Jätä kommentti