Tavallista parempi kanapasta

Tavallista parempi kanapasta

Tuore rakuuna, valkoviini, sitruuna, kerma ja dijon-sinappi antavat kanapastalle täyteläisen ja hienostuneen maun.

Kanapasta on ollut täysin vieras ruokalaji meidän keittiössä. Sillä on omissa korvissa mättöruoan maine. Perheessämme asustaa kilpauimari, joten broileria ja pastaa kyllä kuluu, mutta toistaiseksi ne ovat yhdistyneet vain kisaevääksi tehdyssä salaatissa. Kokeilunhalu heräsi, kun löysin ennakkoluulot syrjäyttävän ohjeen Allt om mat -lehdestä.

Kiinnostuksen nostatti tuore rakuuna, sitä löytyy ainakin isommista kaupoista yhä useammin. Ranskalaisten suosiman rakuunan hienoaromisuus täydentää broilerin mietoa makua ja tekee tästä kanapastasta, tai oikeammin broilerikastikkeesta, juhlavaa herkkua.

Rakuuna maustaa monet rankalaiset herkut ja tutut kastikkeet kuten bearnaise- ja hollandaisekastikkeet. Tuoretta rakuunaa kannattaa kokeilla keitettyjen porkkanoiden mausteena, niihin tulee suorastaan himo.

Tämä resepti on saanut innoituksensa Allt om mat -lehden reseptistä, mutta alkuperäisestä reseptistä poiketen jätin pois portobellosienet ja lisäsin sen sijaan viinin, rakuunan, sinapin sekä kerman määrää hieman, koska käytin myös enemmän pastaa kuin lehden reseptissä. Kannattaa siis maistella ensin,  ennenkuin lorauttaa kermaa enemmän kuin desin.

Rakuunalla maustettu kanapasta

350-400 g pastaa
450 g maustamattomia broilerinfileitä
1 rkl voita tai oliiviöljyä
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
4-6 tuoretta rakuunanoksaa
1 sitruuna
2 rkl voita, tai 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
vastarouhittua mustapippuria
2,5 dl valkoviiniä
2 dl creme fraichea
1,5 – 2 dl kermaa
1 rkl dijonsinappia
2 rkl kanafondia
lisäksi:
raastettua parmesaani- tai pecorinojuustoa
(rucolaa)

Leikkaa broilerinfileet pieniksi paloiksi omalla työlaudalla.  Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori.

Paista broilerinfileepalat voissa tai voi-oliiviöljyseoksessa kullanruskeiksi ja kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä vadille odottamaan.

Kuullota sipuli ja rakuuna voissa, kunnes sipuli on vähän pehmennyt. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki.  Lisää viini ja anna sen kiehua kasaan. Lisää crème fraiche, kerma, sitruunan raastettu kuori, sinappi ja fondi ja anna hautua noin kolmisen minuuttia. Lisää joukkoon broileri.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Nappaa kahvikupillinen keitinvettä talteen ennenkuin kaadat veden pois. Sekoita kastike pastan joukkoon ja lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä. Tarjoa pasta vastaraastetun parmesaani- tai pecorinoraasteen kanssa. Höystä tuoreella rucolalla.

Saatat pitää myös näistä pastaruoista:

Pastaa, pestoa ja parmankinkkua 
Äyriäispastaa 
Nopea ja helppo sitruunainen lohipasta ilman kermaa

 

Advertisement

2 thoughts on “Tavallista parempi kanapasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s