Chorizolla maustettu sipulinen lihapata

pikkusipulit ja valkosipulit

Pakkaspäivän täydellinen ruoka on mausteinen lihapata. Teet vain muutamat valmistelut ja sen jälkeen pata muhii uunin miedossa lämmössä itsekseen tunteja.

Käytin tähän lihapataan pakastimesta löytynyttä porsaan ulkofileetä ja erikseen pataa varten ostamaani naudan sisäpaistia, mausteena chorizoa. Porsaanliha ei ole mitenkään välttämätöntä tässä pataruoassa, voit käyttää pelkästään naudan sisäpaistia.  Lisämakua pataan tuovat pikkusipulit, valkosipuli, paprika, chili ja savupaprika.

chorizolla maustettu lihapata, vihreitä papuja ja polentaa

Chorizolla maustettu lihapata

200 g chorizomakkaraa
(300 g porsaan ulkofileetä)
noin 1 kg naudan sisäpaistia
öljyä paistamiseen
2 tuoretta paprikaa
5 valkosipulinkynttä
noin 250 g pieniä sipuleita
1 rkl savupaprikajauhetta
noin 1 tl mietoa chilijauhetta
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
5 dl lihalientä
noin 1 1/2 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
tuoreita  yrttejä, persiljaa tai timjamia

Kuori sipulit ja puolita ne pituussuunnassa. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Pese paprikat, halkaise ne, poista siemenet ja paloittele ne. Tee lihaliemi, 1 kuutio/5 dl. Jos chorizon kuori lähtee helposti poista se ja viipaloi makkara.

Kiehauta öljyssä savupaprika- ja chilijauhe. Kaada mausteet sivuun odottamaan. Lisää pataan chorizo, kuumenna keskilämmöllä, kunnes chorizosta alkaa irrota rasvaa. Laita sitten pataan chorizon kanssa sipulit ja valkosipulit. Kun makkarat ovat tiristyneet ja sipulit saaneet väriä, nosta ne reikäkauhalla padasta.

Ruskista lihapalat padassa tai pannussa kahdessa-kolmessa erässä. Jos tarve vaatii, lisää hieman öljyä.  Pane kaikki lihakuutiot takaisin pataan, lisää chorizot ja sipulit sekä paahdetut mausteet ja sekoittele hetken. Kaada sitten päälle lihaliemi ja tomaattimurska. Lientä tulee olla niin paljon, että lihapalat juuri ja juuri peittyvät.  Mausta pata suolalla ja sokerilla.

Hauduta pataa 150-asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia. Lisää paprikapalat ja hauduta edelleen noin 1/2 tuntia. Tarkista lopuksi maku ja lisää chilien ja makkaroiden potkusta riippuen makusi mukaan chilijauhetta, sokeria  sekä suolaa. Mausta lopuksi tuoreilla yrteillä.

Tarjoa lihapata perunamuusin ja vihreiden papujen kanssa. Myös pecorino-juustolla maustettu polenta sopii lihapadan kylkeen.

Saatat pitää myös välimerellisestä kanapadasta tai burgundin padasta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s