Välimerellinen kanapata lämmittää pakkasella

Välimerellinen kanapata

Pataruoat ovat parhaita pakkaskelillä. Kämppä lämpiää, kun uuni on kuumana ja ruoka valmistuu lähes itsestään. Tässä helposti valmistuvassa, maukkaassa broileripadassa on vaikutteita kana cacciatore -kastikkeesta.

Broilerin koivista syntyy pienellä vaivannäöllä ja huolella valikoiduilla mausteilla herkullinen ruoka.  Ainekset pilkotaan, käytetään pannulla, broilerinkoivet ruskistetaan ja lopuksi kaikki ladotaan pataan basilikaa lukuunottamatta. Padan annetaan muhia ihan rauhassa 175-asteisessa uunissa ja siinä se on, valmis ateria. Välimerellinen kanapata maistuu raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa. Lisukkeeksi voi toki keittää riisiä tai pastaa. Jos on oikein kova nälkä kanapadan kanssa toimii myös risotto.

Välimerellinen kanapata

10-12 broilerinuijaa tai 6 koipi-reisipalaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
2 valkosipulinkynttä
1 tuore punainen chili
200 g herkkusieniä
150 g pekonia
2-3 oksaa tuoretta rosmariinia
4-6 anjovisfilettä
2 punaista paprikaa
1 tl savupaprikajauhetta
kourallinen kivettömiä oliiveja
1,5 dl punaviiniä
500 g paseerattua tomaattia
kourallinen tuoretta basilikaa

Pilko pekoni pieniksi paloiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet sekä leikkaa pestyt paprikat suikaleiksi. Pilko valkosipulin kynnet ja chili hienoksi.

Lisää pekoni kylmälle paistinpannulle ja paista. Lisää hetken kuluttua joukkoon sienet. Kun pekoni ja sienet ovat saaneet pintaa pannulla lisää ne pataan. Kuullota oliiviöljyssä kevyesti valkosipuli ja chili. Lisää nekin pataan. Paista broilerinkoipiin pinta pannulla, mausta kevyesti suolalla sekkä mustapippurilla ja lado pataan. Laita pataan kaikki muut aineet paitsi tuore basilika. Anna padan hautua 175-asteisessa uunissa ainakin reilun tunnin. Mausta valmis pata tuoreella basilikalla.

Kokeile myös burgundin pataa tai kokonaista broileria uunissa.

Advertisement

One thought on “Välimerellinen kanapata lämmittää pakkasella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s