Maistelussa Restaurant Plazan Taste of the North -menu

Restaurant Plaza, silakka-alkupala

Pääsin mukaan juhlistamaan Elina Mannisen  Underwater Dreams -valokuvanäyttelyn avajaisia sekä Restaurant Plazan uutta pohjoisten makujen menuta. Näyttelyn teemaan sopivan menun parhaan makuelämyksen tarjosi silakka-alkupala.

Ravintola Plaza toimii SOK:n entisessä pääkonttorissa, Helsingissä Mikonkadulla. Jylhän kivirakennuksen peruskivi muurattiin 5.12.1917, mutta kansalaissota viivytti rakennustöitä. Pääkonttori valmistui vuonna 1921.

Historiallisesta miljööstä huolimatta tunnelma ravintolasalissa on kohtuullisen rento, kun keittiöpäällikkö Simo Räsänen esittelee innosta puhkuen ravintolan uutta menuta.

Annoksissa on selkeästi ajatusta ja ne istuvat hyvin illan teemaan. Silakka-alkupala saa melkein nuolemaan lautasen. Silakkafileet on ensin sokerisuolattu ja sen jälkeen marinoitu vaaleassa balsamicossa. Mausta löytyy valkosipulia ja tilliä.

Restaurant Plazan keittiöpäällikkö kertoo uudesta menusta

Pääruokana on päivän kala. Simo Räsänen harmittelee, ettei voinut kelirikon vuoksi tarjota haukea. Nyt päivän kala on nieriä. Siitä ei löydy valittamista, mutta se ei vie sellaiseen hurmioon kuin silakka. Nieriäfileen rinnalla tarjotaan kekseliäästi satokautta kunnioittaen kermasipuliliemessä muhennettua kyssäkaalia.

Restaurant Plaza, nieriä ja kermamuhennettu kyssäkaalia

 

Pääruoan ja jälkiruoan välissä tarjottu lonkeroloska hämmentää. Lusikallinen jäähileistä lonkeroa tuo kielelle nuoruuden ensimmäiset ravintolareissut ja maaliskuisen Helsingin kadut. Lonkeroloskan resepti on kuulemma salainen, mutta miedosta mausta olen erottavinani, lakritsia ja anista. Annos herättää pöytäseurueessamme hyväntuulista pöhinää.

Restaurant Plaza, lonkeroloska

Jälkiruokana tarjotussa puolukkapiirakassa ei ollut moitteen sijaa, mutta varsinaisen huipennuksen tarjosi piirakan kyljessä piimäjäädyke, joka istui niin kotoisasti puolukoiden kaveriksi.

Restaurant Plaza, puolukkapiirakka ja piimäjäädyke

Räsänen ei kikkaile menussaan millään oudolla, mutta perinteisiin annoksiin ja aineksiin on saatu uutta näkemystä. Kokonaisuus on hyvin harkittu ja tarjoaa ilahduttavia makuelämyksiä.  Siitä kertoo alkupalan nostattama huuma henkilössä, jolla ei ole yleensä mitään suurempaa hinkua silakkaruokiin.

15012018-Plaza-Restaurant-avajaiset

 

Valokuvanäyttely Underwater Dreams Restaurant Plazassa

Illallisen tarjosi Plaza Restaurant. Taste of the North -menu on tajolla ravintolassa Underwater Dreams taidenäyttelyn ajan 15.1.-15.4.2018. Näyttely on valokuvaaja Elina Mannisen ja maailmanennätysvapaasukeltajan Johanna Nordbladin yhteinen tuotos. Kuvaustilanteissa molemmat sukeltavat pinnan alle ilman sukelluslaitteita, henkeään pidättäen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s