Pakkaspäivän siideritoti

Siideritoti

Siideritoti lämmittää pakkasella ja toimii mainiona aperitiivina. Se on sopivan kepeän makuinen ja omenaisen raikas. Sen tekeminenkin on vaivatonta.

En ole kummoinenkaan siiderin juoja, mutta lämmitettynä se on aika hauska juoma. Keinotekoisen makuinen, äitelä siideri kannattaa jättää kaupan hyllyyn  ja valita totia varten kuiva, omenainen siideri.  Tuhtia omenan makua saa voimistettua tuoreilla omenanlohkoilla sekä pikku tujauksella calvadosta.

Siideritoti kahdelle

1 pullo kuivaa omenasiideriä (0,33l)
1 rkl tummaa ruokosokeria
1 kanelitanko
2 neilikkaa
4 cl calvadosia
1 omena

Pese omenat huolella lämpimällä vedellä. Laita kaikki ainekset, paitsi calvados, kattilaan. Säästä muutama omenanlohko vielä koristeeksikin. Kuumenna kunnolla, mutta älä keitä. Kaada kumpaankin totilasiin  2 cl calvadosta ja lopuksi kuuma siideri. Koristele toti omenanlohkoilla.

Saatat pitää myös näistä juomista:

Calvadosta ja ginger alea
Omenainen calvados-drinkki, Pere Automne

 

 

 

Advertisement

2 thoughts on “Pakkaspäivän siideritoti

    1. Hik:) Ei, se ei sittenkään mennyt reseptin tekijän suuhun. Ohjeella tulee kaksi annosta ja molempiin laseihin kumotaan säällisesti kaksi senttiä calvadosia. Olin kirjoittanut hieman epäselvästi sen tuohon reseptiin, mutta nyt se on korjattu. Kiitokset tarkkaavaisuudesta!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s