Helppo ja nopea paistettu riisi & kananmuna

paistettu riisi ja muna

Paistettu riisi on herkkua. Se syntyy melko vähistä aineksista ja vihanneksia lisäilemällä siihen saa helposti uutta jujua. Vähimmillään tarvitset keitettyä riisiä, öljyä, sipulia sekä hiukan mausteita. Aikaa koko hommaan kuluu vajaa vartti.

Meillä riisiä jää yleensä aina yli. Varaudumme teini-ikäisen kilpauimarimme ruokahaluun välillä liiankin antaumuksella. Mutta ei se haittaa. Eilisestä riisistä saa aineksia seuraavan päivän ateriaan. Paistettu riisi on niin hyvää, että suosittelen keittämään sitä kerralla hieman liikaa.

Paistettua riisiä voi täydentää paistetulla kananmunalla, sienillä ja/tai kasviksilla. Jo pelkkä sipuli paistettuna yhdessä riisin ja kananmunan kanssa maistuu mainiolta. Omaan annokseeni paistan kananmunan melko löysäksi, mutta kukin makunsa mukaan. Maustan riisin ainakin soijalla ja seesamiöljyllä. Joukkoon sopii mainiosti paahdetut maapähkinät, porkkanatikut tai vaikkapa parsakaali. Ripaus savupaprikajauhetta tuo vaihtelua. Paistettu riisi on kuin tausta, johon voit maalata mieleisesi kuvan.

Paistettu riisi

1 kananmuna/henkilö
noin 4-5 dl keitettyä riisiä
öljyä paistamiseen
1 sipuli
2-3 kevätsipulia hienonnettuna
seesamiöljyä
soijakastiketta
(makeaa chilikastiketta)
( vihanneksia maun mukaan)
(paahdettuja maapähkinöitä)

Paista ensin kananmunat, mausta ripauksella suolaa ja siirrä hetkeksi sivuun.

Kuori ja hienonna sipuli. Pilko muut vihannekset. Laita vokkipannulle tilkka öljyä ja kuullotta sipuleita siinä sekä vihanneksia, jos käytät niitä. Lisää riisi ja paista sitä vokissa noin viisi minuuttia. Idea ei ole vain lämmittää, vaan riisi saa ihan oikeasti paistua. Mausta soijalla, seesamiöljyllä ja makealla chilikastikkeella.

Paistettu riisi sopii myös kiinalaisittain valmistetun kanan kanssa.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s