Pähkinäistä kanaa kiinalaisittain

Broileria kiinalaisittain

Kanaa Kung Pao on kiinalaisen keittiön klassikoita. Tämä mun resepti on vähän sinnepäin, mutta löytyy siitä yhtäläisyyksiä muun maailman valmistamaan versioon, kuten kanaa, pähkinöitä, kasviksia ja mausteisia makuja.

Resepti moutoutuu käsissäni lähinnä sen mukaan mitä milloinkin kotoa löytyy ja on siitä syystä joka kerran vähän erilainen. Broilerin käsittelen aina samalla tavalla, mutta sen muoto voi vaihdella, samoin vihannekset ovat lähes sattumalta valittuja. Parsakaali ja porkkanatikut toimivat mielestäni kuitenkin parhaiten. Tällä kertaa meillä oli punakaalia, joten se sai korvata puuttuvan parsakaalin.

Pähkinäistä kanaa kiinalaisittain

500 g broilerin sisäfileitä
4 rkl valkoviiniä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl maissitärkkelysjauhoa
ripaus chilihiutaleita
1 parskaali tai pala punakaalia
3 porkkanaa
(1 sipuli)
3 valkosipulinkynttä
4 kevätsipulia
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3/4 dl öljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl chilitahnaa
1 1/2 – 2 dl paahdettuja, suolattuja maapähkinöitä
kevätsipulia hienonnettuna

Sekoita keskenään valkoviini, soijakastike, riisiviinietikka. Ota talteen puolet kastikkeesta ja lisää loppuun maissitärkkelysjauho. Kaada marinadi broilerinpalojen päälle ja sekoita hyvin. Anna broilereiden maustua noin puoli tuntia huoneenlämmössä.

Käsittele vihannekset. Pese ja kuori porkkanat. Pilko porkkanat ohuiksi noin neljän sentin mittaisiksi tikuiksi. Leikkaa punakaali suikaleiksi, tai erottele parsakaali kukinnoiksi ja leikkaa ne pienemmiksi.  Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori pala inkivääriä ja raasta se hienolla terällä.

Kuumenna öljy vokkipannussa. Lisää chilihiutaleet ja paista marinoituneet broilerinpalat chiliöljyssä, kunnes ne ovat kypsiä. Poimi kypsät broilerinpalat lautaselle odottamaan. Lisää hieman öljyä pannulle. Paista porkkanoita ensin vähän aikaa ja lisää sitten kaali ja sipulit. Lisää hetken kuluttua inkivääri ja jatka paistamista muutama minuutti, kunnes vihannekset hieman pehmenevät.

Lisää vihannesten joukkoon hunaja, chilitahna sekä talteen ottamasi marinaditilkka. Laita broilerinpalat pannulle ja kaada joukkoon pähkinät. Kuumenna sekoitellen.  Viimeistele ruoka kevätsipulilla. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s