Surf and turf eli sisäfileepihvi, katkarapuvarras, papusalaatti ja basilikamuusi

Surf and Turf sisäfileepihvi, katkarapuvarras, papusalaatti ja basilikamuusi

Hieman väsäämistä vaativa neljä annosta lankulla, surf and turf -henkeen, tuo vaihtelua juhlaruokiin. Meillä tätä syötiin isänpäivänä. Papusalaatti ja basilikamuusia ovat käypiä lisukkeita ihan mille tahansa aterialle.

Surf and turf -annos yhdistää lihaa ja mereneläviä samalle lautaselle tai laudalle. Parhaalta annos maistuu varmasti grillikautena, mutta jos kaapistasi löytyy valurautainen parilapannu, saat siitä lähes yhtä hyvän. Ja keittiö täyttyy mahtavasta chilihuuruisesta kärystä:)

Surf and turf

4 annosta
Pihvit
4 naudan sisäfileepihviä
voita ja öljyä paistamiseen
suolaa
pippuria
chilijauhetta
Papusalaatti
400 g tuoreita vihreitä papuja
1 pieni punasipuli
1 punainen chili
2-3 rkl oliviiöljyä
1 rkl balsamicoa
suolaa
pippuria
Basilikamuusi
noin 1 kg jauhoista perunaa
vajaa 2 dl täysmaitoa
75 g voita
suolaa
1 ruukku basilikaa
Jättikatkarapuvartaat
4 jättikatkarapuvarrasta (noin 5 rapua tikussa)
persiljaa
tuoretta chiliä
4 sitruunaviipaletta

Basilikamuusi:
Kuori perunat ja pilko pienemmiksi. Keitä ne kypsiksi. Lämmitä maito ja voi. Lisää lämpimään voi-maitoseokseen basilikan lehdet ja suola. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi liemeksi. Survo perunat muusiksi ja lisää lämmin maito-basilikaseos, sekoita hyvin.

Papusalaatti:
Keitä tuoreita papuja noin 7 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele pavut kylmällä vedellä ja anna valua kuiviksi siivilässä. Pese chili, halkaise ja pois siemenet. Leikkaa se pieniksi paloiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se pieneksi hakkelukseksi. Sekoita kulhossa oliiviöljy ja balsamico, lisää joukkoon hienonnetut punasipulin ja chilin palat sekä pavut. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sisäfileepihvit:
Ota pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla jo ennen paistamista. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja nokare voita. Pannu on riittävän kuuma, kun öljy väreilee ja voi on hieman ruskistunut. Laita pihvit paistumaan pannulle ja paista ne haluamaasi kypsyysasteeseen. Paiston loppuvaiheessa mausta ne chilijauheella.  Laita pihvit folioon ja kaada pannulta mausteet ja osa paistorasvasta pihvien päälle.  Anna pihvien vetäytyä folioon löyhästi käärittynä muutama minuutti ennen nauttimista.

Jättikatkarapuvartaat:
Pese ja halkaise chili, poista siemenet. Leikkaa chili hienoksi silpuksi ja samoin persilja. Pyörittele vartaisiin chili-persiljaseosta. Paista jättikatkaravut kuumalla pannulla kypsiksi. Paahda samalla pestyt sitruunaviipaleet.

Surf and turf
Koko lankulle pihvi, papusalaattia, katkarapuvarras ja laita muusi erikseen kulhoon tai pieneen, yhden annoksen uuniastiaan.

Saatat pitää myös näistä liharuoista:

Naudanlihaa, katkarapuja ja nuudeleita

Viipaloitua naudanfileetä rucolapedillä

Rosmariinilla maustetut pihvit & lohkoperunat ja vihreät pavut

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s