Gluteeniton mansikkakakku, joka maistuu kaikille

Gluteeniton mansikkakakku

Hurraa, miten minut yllätti tämä gluteenittoman kakkupohjan resepti!  Pohjasta tuli kuohkea, eikä se mehevöityäkseen vaatinut lainkaan niin paljon kostuttamista kuin tavallinen kakkupohja.

Löysin gluteenittoman kakkupohjan reseptin Pirkka-reseptien joukosta. Pirkan leivontareseptit ovat moneen kertaan testatut ja yleensä pettämättömät. Niin tälläkin kertaa.

Olen aina tehnyt perinteisen kakkupohjan kananmunat ja sokerin  huolella vatkaten huoneenlämpoisistä aineksista ja ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Kuohkeita on tullut silloinkin, mutta gluteenittoman kohdalla tuntui, että homma hoitui kuin itsekseen.

Kakun täytteeksi sujahti  rahkaa, kermaa ja mansikoita. Päälle kerma-rahkaseosta ja keko mansikoita sekä kirsikoita. Kakun reunat jätin nakuiksi.

Gluteeniton mansikkakakku maistuu mansikkaisen prosecco-drinkin kanssa.

Gluteeniton mansikkakakku

Pohja:
4 isoa kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl Pirkka gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuoan voitelu:
voita tai margariinia
gluteenitonta jauhoseosta
Kostutukseen:
noin 1/2 dl mansikkamehua
Täyte:
4 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
noin 2 rkl sokeria
noin 1 l mansikoita
Koristelu:
mansikoita
kirsikoita
sitruunamelissan lehtiä

Voitele kakkuvuoka (noin 26 cm halkaisijaltaan) ja jauhota se tasaisesti gluteenittomalla jauhoseoksella. Laita vuoka jääkaappiin.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet, sokeria lukuunottamatta, keskenään. Riko kananmunat yksitellen lasiin ja varmista niiden tuoreus, ennenkuin lisäät ne kulhoon. Lisää kananmunien joukkoon sokeri ja vatkaa vaahdoksi niin kauan, että siihen voi kirjoittaa vispilästä valuvalla seoksella ja teksti jää hetkeksi näkyviin. Lisää lopuksi kuivat aineet varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Leikkaa kakkupohja halki ja kostuta mansikkamehulla. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja mausta sokerilla. Täytä kakku kerma-rahkaseoksella ja mansikkaviipaleilla. Säästä osa kerma-rahkasta kakun kuorrutteeksi.

Levitä loput kerma-rahkat kakun päälle ja koristele mansikoilla, kirsikoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.

Saatat pitää myös näistä herkuista:

Raparperipiirakkaa maisemakahvilan tapaan

Marengilla maustettu mansikkarahka

Makeat rahkaletut

 

 

 

 

 

Jätä kommentti