Lohkoperunat – rapeat ja mausteiset

Lohkoperunat syntyvät uunissa vaivatta ja nopeasti. Perunoita ei tarvitse edes kuoria, vain huolellinen pesu riittää.  Rapeat ja mausteiset perunat nautitaan meillä kermaviili- tai majoneesidipin kanssa.

Lohkoperunat voi maustaa yrteillä tai chilillä ja savupaprikalla, kuten tässä reseptissä. Ostin Barcelonasta savupaprikahiutaleita ja olen koukussa. Savupaprikahiutaleilla maustuvat juuri nyt paitsi perunat myös dipit, broilerit ja naudanfilee.

Käytin näihin lohkoperunoihin Annabellaa, Siiklin kaltaista pähkinäisen aromikasta perunaa. Mutta hyvät lohkoperunat syntyvät myös Siiklistä ja  esimeriksi keltaisen pussin yleisperunasta. Yritän vain välttää noita muoviin pakattuja pottuja viimeiseen asti. Ainakin isommissa kaupoista löytyyvät paperipussit perunalaarien viereltä ja perunat voit itse käsin valita ruskeaan pussiin.

Leikkaan pestyt tai kuoritut kuoritut perunat lohkoiksi isoon kulhoon. Lorautan niiden joukkoon pienen tilkan öljyä ja maustan ne kulhossa, jotta mausteet levittyvät tasaisesti perunoihin.  Todella pieni määrä öljyä riittää, sillä liika-annostus tekee perunoista pehmeitä lötköjä. Jos et pidä chilisistä mauista, mausta lohkoperunat vaikkapa hienoksi hakatulla tuoreella rosmariinilla.

Mausteiset lohkoperunat

noin 1 kg perunaa (8-10 kpl)
tilkka oliiviöljyä (alle 1/2 dl)
suolaa
chilijauhetta
savupaprikahiutaleita

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.

Pese perunat. Kuori ne, jos haluat. Leikkaa perunat samankokoisisi lohkoiksi ja laita kulhoon. Sekoita perunoiden joukkoon tilkkanen oliiviöljyä ja mausta chilijauheella ja savupaprikahiutaleilla tai -jauheella.

Laita perunat leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle ja rouhaise myllystä ripaukset suolaa.

Paista perunoita uunissa, kunnes perunat ovat saaneet väriä ja muuttuneet rapeiksi.

Ripottele valmiiden lohkoperunoiden päälle vielä hieman suolaa.  Tarjoa perunat chilillä tai valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa. Avokadotahnakin sopii hyvin lohkoperunoiden seuraan.

Saatat pitää myös näistä perunaruoista:

Italian varhaisperunat kypsyvät rosmariinilla maustettuna uunissa

Savupaprikalla, sitruunalla ja parmesaanilla maustetut perunat Hasselbackan tyyliin

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s