Burrata sulaa suuhun

Burrata: Caprin salaatti burratasta

Burrata näyttää melko lailla samalta kuin  mozzarella. Molemmat juustot ovat kiiltävän valkoisia, ihanan pehmeitä palleroita. Burrata on tosin pussimainen ja mozzarella taas pallo.

Alunperin burrata on syntynyt, kun on hyödynnetty mozzarellan valmistuksesta jääneitä ylijäämäpaloja. Burrata valmistetaan venyttämällä mozzarellamassasta pussi. Pussi täytetään tuoreella kermalla ja mozzarellapaloilla. Kun juustoa leikkaa tai repii, pallon tai oikeastaan pussin sisältä tulvahtaa suussa sulava kermainen massa.

Burratan saatavuudesta ei voi olla koskaan varma. Syynä on varmaan sekin, että juuston myyntiaika on lyhyt, se on parhaimmillaan tuoreena. Vasta viime syksystä olen huomannut, että burrata on rantautunut hyvin varustettuihin supermarketeihin. Siellä myynnissä ollut pieneen purkkiin pakattu burrata, ei ole pussinmuotoinen vaan pallo. Kauppahalleista ja italialaisista herkkukaupoista löytää myös pussinmuotoisia burratoja.

Kuten mozzarella myös burrata on helppo juusto. Sille ei tarvitse tehdä juuri mitään. Maustamiseen riittää hyvä oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Burrata sopii oikeastaan kaikkiin niihin ruokiin, mihin mozzarellakin.

Grillatut bruschetat nektariini-mozzarella päällysteillä
Kuvan juusto on mozzarellaa, mutta sen voi korvata burratalla.

Sen lämmittämistä en ole kokeillut, mutta epäilen, että siinä katoaa burratan raikas, ihanan kermainen rakenne. Sen sijaan sillä voi höystää monet lämpimät ruoat: pasta-annoksen, lämpimän salaatin, lämpimän leivän, kuten grillatut bruschetat.

Insalata Caprese con Burrata – Caprin salaatti burratasta

250 g erivärisiä miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
1 Burrata
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Pese ja puolita tomaatit. Asettele ne lautaselle, riivi joukkoon tuoreita basilikanlehtiä. Aseta salaatin päälle burrata ja mausta se oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Muuta ei tarvita.

Kokeile burrataa mozzarellan tilalle myös salaattiin, jossa on parmankinkkua.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s