Leipä on nyt the Levain, ja osoite Kankurinkatu 6

The Levain, leipä

Kesästä lähtien olen bongannut kehuja Kankurinkadulla, Helsingin Punavuoressa avanneesta leipomo-kahvila Levainista. Nyt syksyllä viimein piipahdin, ensimmäisen, toisen ja kolmannenkin kerran. Hyvistä syistä.

Ensimmäisestä Levainin vierailukerrasta minun on kiittäminen ystävääni. En olisi varmaan vieläkään käynyt siellä, ellei hän olisi ehdottanut Levainia aamiaistreffipaikaksi. Sateisen harmaa päivä muuttui ystävän kanssa kahvilassa istuskellessa pikkuhiljaa kirkkaammaksi. Levain eggsandwich

Maistelin aamiaislistalta eggsandwichin; paistettua kananmunaa, cheddaria, shirachadressingiä, paahdettua briossia ja lähialueen tuotetta, tuoremakkaraa Feri’s Sausages -makkarapajasta Viiskulmasta.Voileipä oli sadepäivän lohturuokaa, maukasta, sopivan suolaista ja aavistuksen syntistä.

Levain on mukava kahvila, pieni, intiimi ja viehättävä. Parin huoneen lisäksi kesällä ja lämpimänä syyspäivänä tila saa jatkeen parkkiruutuun rakennetusta pienestä terassista. Sinne voi piipahtaa aamiaiselle, lounaalle tai kevyelle illalliselle. Ja juu, siellä voi nauttia viiniäkin. Niitä en ole vielä maistellut. Olen tähän asti vieraillut kahvilassa vain päiväsaikaan.

Levainin leipätiski

The Levain, leipä

Se painavin syy matkustaa Kankurinkadulle paljastui vasta kotona. Se on leipä, the Levain.  Ensimmäinen leipä, jonka ostin Levainista kotiin katosi hetkessä. Vain murut jäivät leikkuulaudalle. Mutta millaiset murut. Niiden tuoksu herättää halun rampata takaisin Kankurinkadulle ja ostaa samalla koko tiski tyhjäksi. Leivän kuori on rapea, sopivan suolainen ja sisus kuohkea ja sopivan sitkoisa. Olemme syöneet mainioita juureen leivottuja leipiä ennenkin, mutta the Levain on tähänastisista ainut, joka synnyttää riippuvuutta.  Niin voimakasta, että monissa hämmennystä herättänyt ratikkareittien ja -numeroiden muutos on otettu meidän perheessä ilolla vastaan. Ykkösen spåra nimittäin ajaa uudelle reitillään keskustan halki noin 50 metrin päähän Levainista.

pastéis de nata

Levain briossi

Ensimmäisen vierailun päätteeksi tiskiltä tarttui mukaan myös Portugalin herkkuja, pastéis de nata -leivonnaisia sekä mustikalla täytettyjä briossi-pullia. Kummatkin leivonnaiset olivat ulkonäöltään melko vaatimattomia, mutta osoittautuivat koukuttaviksi makuelämyksiksi.  Ne ja etenkin the Levain -leipä saivat minut uneksimaan asunnosta Kankurinkadulla. Kaltaiseni laiskan leipurin ja herkkusuun haave on nimittäin asunto hyvän leipomon yläkerrasta. Juuri nyt se osoite on Kankurinkatu 6.

Levain Kankurinkatu

Lue myös aiemmista ravintolakokemuksista:

Goodio Café viimeistelee Kanavarannan keitaan

Il Birrificio yllätti pasta-annoksellaan

Viking Linen uusi buffet tarjoaa pohjoismaisia makuja, paljon kalaa ja vegeä

Advertisement

2 thoughts on “Leipä on nyt the Levain, ja osoite Kankurinkatu 6

  1. Toi on kiva paikka! Itsekin käynyt testaamassa eräästä blogivinkistä. Itse maistelin vegaanijuustokakkua, ja ystäväni pastel de nataa. Olivat herkkua molemmat.

    Liked by 1 henkilö

    1. Me ollaan koko perhe koukussa niiden leipään. Ei mene palaakaan hukkaan, eikä murusia tarvitse imuroida:)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s