Viking Linen uusi buffet tarjoaa pohjoismaisia makuja, paljon kalaa ja vegeä

Käväisin maistelemassa Viking Linen uuden pohjoismaisten makujen noutopöydän tarjontaa ja vaikutuin paitsi erilaisista mauista, myös ruokalajien monipuolisuudesta.

Sitä on vuosia, kun olen viimeksi ruokaillut Viking Linen buffassa. Siellä on ollut silloinkin joitakin suosikkiruokiani, mutta muistan sen olleen joka kerran melko samanlainen.

Uuden buffetin ruokalajien maistelu paljasti, miten menuihin panostetaan. Ruokaa on edelleen enemmän kuin riittävästi, mutta se ei ole tärkeintä. Keskiössä on satokauden raaka-aineet, maku ja laatu. Viking Linen syksyn buffetin kehitti Ruotsin kokkimaajoukkue yhdessä laivan ravintolahenkilökunnan kanssa. Heitä voi onnitella. Uusi buffet on suorastaaan kulinaarinen nautinto.

Buffetin maut ovat  pohjoismaisia, mausteita ja yrttejä myöten. Muun muassa sinappi ja piparjuuri ovat nousseet niille kuuluvaan arvoonsa ja noutopöytä notkuu lähialueiden ruoista.

Kalaruokien ystäviä hemmotellaan

Viking Line buffet: raakamarinoitua lohta

Kalaruokien tarjonta on ilahduttava. Buffasta löytyy silli-ja silalakkaruokia, graavilohta ja monenlaista mätiä. Buffetpöydän kestosuosikkia, kokonaisia katkarapuja ei ole jätetty tarjonnasta pois. Mutta mikään perinnepöytä uusi buffet se ei silti ole. Tarjolla on trendikkäitä herkkuja, kuten esimerkiksi savustettua silliä simpukka-tuorejuustolla ja merileväjauheella, akvaviittisilakkaa etikkamajoneesin ja paistetuin rukiin kanssa, raakamarinoitua lohta kurkun, krassin ja saksanpähkinöiden kera sekä savusilakkamoussea.

Viking_line_kala4

Viking Linen buffetin katkaravut

En muista, onko lämpimissä ruoissa aiemmin ollut muita kalavaihtoehtoja kuin uunilohi, mutta nyt tarjolla on kevyesti suolattua turskaa jokiravunpyrstöjen ja kananmuna-persiljakastikkeen kanssa sekä meritaimenta ja pikkelöityjä sinapinsiemeniä.  Näistä kahdesta erityisesti turska yllätti pehmeällä ja sopusuintuisella maullaan.

Viking Linen noutopöydän turskaa ja jokiravunpyrstöjä

Runsaasti vegetaarisia pääruokia

Kasvisruokavaliota noudattavan ei tarvitse Viking Linen seisovassa pöydässä tyytyä salaatteihin ja kasvispihveihin. Tarjolla on täysi tusina erilaisia lämpimiä kasvisruokia ja sysssesongin makuja, kuten kantarelli-herkkutattipiirasta, riisillä ja härkäpavuilla täytettyjä kaalikääryleitä, kuorrutettuja latva-artisokanpohjia ja herkkujen herkkua; uunissa kypsennettyä kokonaista kukkakaalia, ruskistetun voin ja suolamanteleiden kanssa. Kotikeittiön kokeiluun menee ainakin kukkakaali ja persiljasta, Västerbottens-juustosta ja kurpitsansiemenistä tehty tajunnan räjäyttävä pesto.

Viking_vege1

Viking Linen buffet: pohjoimaiset maut

Notkuvat lihatiskit

Sekasyöjiäkään ei ole unohdettu. Lihaa löytyy sekä alkuruoista että pääruoista. Kylmistä liharuoista ihastuksen huokauksen kirvoitti erityisesti kananmunakreemin, kapristen ja punasipulin kanssa tarjottu tartarliha. Perinteisten liharuokien ystäville tarjolla on lihapullia, paahtopaistia ja yrttileivottua possun lapaa.

Viking Linen buffetin lämpimiä ruokia hauskoissa padoissas

Jälkiruokapöydässä loistivat suupalat

Jälkiruokapöydän tarjonta oli sekin runsas, mutta annospalat ilahduttavan kokonsa puolesta. On ylellistä maistella useita makuja, ilman että lautaselle huomaamatta kertyy aivan liikaa syömistä. Tiedät varmaan tunteen, kun olet latonut jälkiruokalautaselle liian ison palan kakkua, mutta silti haluaisit maistaa suklaamoussea, marmeladeja ja ehkä vielä toistakin kakkua.

Viking Linen buffetin jälkiruokia

Nyt näin ei käy vahingossakaan, vaan jäätelöä lukuunottamat kaikki jälkiruoat tarjoillaan pieninä annoksina. Jälkkäreiden kunkku omasta mielestäni oli mutakakku suolaisen kinuskikastikkeen kanssa, pieni pala taivasta, sanoisin.

Maistelulounaan lehdistölle sekä ruokablogaajille tarjosi Viking Line.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s