Meatless monday: samettinen porkkana-bataattikeitto

Porkkana-bataattikeitto

Sosekeitot kuuluvat lempikeittoihini. Keiton ainekset ovat edullisia, niissä on helppo suosia satokauden kasviksia ja keittoa voi maustaa monin tavoin.

Porkkana-bataattisosekeitto on mainio luonas-tai iltaruoka. Mausteita vaihtelemalla siitä saa joko pehmeän makean keiton tai mausteisemman, kuten tässä reseptissä. Kookosmaito pehmentää keiton makua ja sopii hyvin yhteen chilin kanssa. Kookosmaidon tilalla voi hyvin käyttää myös kermaa.

Porkkana-bataattikeitto

1/2 kg porkkanoita
1 bataatti
200 g punaisia linssejä
1 1/2 l kasvis-tai kanalientä
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 chili
(1 tl jauhettua korianteria)
suolaa
1 prk kookosmaitoa
persiljasilppua

Pese ja kuori porkkanat ja baatatit ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili, poista siemenet, jos haluat keitosta miedomman makuisen. Huuhtele linssit pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuullota sipuleita ja chiliä keskilämmöllä oliiviöljyssä isossa kattilassa. Lisää hetken kuluttua korianterijauhe, ja sen jälkeen kasvis-tai kanaliemi, pilkotut bataatit, linssit sekä porkkanat. Anna kiehua, kunnes juurekset ja linssit ovat pehmenneet. Aikaa siihen kuluu noin 20 minuuttia.

Pyöräytä keitto sauvasekoittimella tasaiseksi, mausta suolalla ja pippurilla,  lisää kookosmaito ja kuumenna vielä. Viimeistele tuoreella lehtipersiljasilpulla.

Saatat nauttia myös näistä keitoista:
Mausteinen, tomaattinen linssikeitto
Maukas bataattisosekeitto

1 thoughts on “Meatless monday: samettinen porkkana-bataattikeitto

Jätä kommentti