Paistettu kuha ja mainio tomaatti-oliivikastike

Kuhaa tomaatti-oliivikastikkeen kanssa. Sauce antiboise.

Rapeaksi paistettu kuhafilee täydenettynä antiboise-tyyppisella tomaatti-oliivikastikkeella on herkullista.

Paistettu kuha ei  välttämättä kaipaa kastikkeita. Kun haluan kala-ateriaan hieman vaihtelua, teen tomaatti-oliivikastiketta. Sen hienompi nimi on antiboise. Kastike on kotoisin Ranskasta ja en väitä ollenkaan, tämän version olevan aidon, mutta mainiolta se maistuu valkolihaisen kalan, kuten kuhan tai siian kanssa.

Olen muutaman kerran tehnyt kastikkeen oppikirjojen mukaan ja kaltannut tomaatit. Mutta, tunnustan, olen laiska kokki ja oikaisen aina silloin tällöin, kun se ei vaaranna ruoan makua. Rakastan tomaatteja, eikä minulla ole koskaan ollut ongelmia tomaatin kuoren tai siemenien syönnissä. Niinpä pilkon tomaatit sellaisenaan kastikkeeseen. Jos haluat the kastikkeen pidemmän kaavan mukaan, kalttaa tomaatit ja poista siemenet.

Kuha-annoksen kanssa sopii perunamuusi ja keväinen parsasalaatti.

Paistettu kuha

4 pientä kuhafilettä tai 2 isompaa
voita
vehnäjauhoja
suolaa
pippuria
(kapriksia)

Poista kuhafileistä ruodot. Mausta suolalla. Pyöräytä vehnäjauhoissa ja paista voissa kullanruskeiksi.  Jos haluat, voit lisätä paiston loppuvaiheessa pannulle hieman kapriksia.

Tomaatti-oliivikastike

4 luumutomaattia
noin 50 g kalamata-oliivejä viipaleina
1 salottisipuli tai puolikas punasipuli
1-2 valkosipulin kynttä
reilu 1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja vähän raastettua kuorta
5 timjaminoksaa
noin 10 basilikanlehteä
suolaa
mustapippuria myllystä

Kuumenna oliiviöljy kädenlämpöiseksi ja lisää sinne kuoritut valkosipulinkynnet, noin 6 basilikanlehteä ja timjaminoksat. Anna öljyn maustua noin 30 minuuttia.

Voit kaltata tomaatit, poista siemenet ja paloitella tomaatit, tai vain paloitella tomaatit pieniksi ja poistaa kannan. Pilko oliivit ja hienonna sipuli sekä loput basilikanlehdet. Laita tomaatit ja oliivit kulhoon ja kaada päälle siivilöity öljy, basilikanlehdet, sipulit ja sitruunamehu sekä kuoriraaste. Sekoita ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

 

 

 

Jätä kommentti