Sitruunatiramisu säväytetään limoncellolla

Sitruunatiramisu ja limoncello

Sitruunatiramisu on kirpeän raikas versio perinteisestä tiramisusta. Savoiardi-keksit kostutetaan kahvin sijaan sitruunaiseen liemeen, jota säväyttää limoncello.

Sitruunatiramisu on täydellinen jälkiruoka ystävien iltaan. Se kannattaa tehdä ainakin neljä tuntia ennen tarjoilua, jotta sen maut tekeytyvät ja lopputulos on raikkaan sitruunainen, limoncellomainen.

Limoncello on ainut likööri, josta nautin. Etelä-Italian auringossa kypsyneet sitruunat jalostuvat jaloksi juomaksi erityisesti Amalfin alueella, Sisiliassa ja Sardiniassa. Limoncello juodaan perinteisesti sellaisenaan hyvin viilennettynä esimerkiksi aterian päätteeksi, mutta se sopii drinkkeihin ja leivonnaisiin. Sitruunatiramisu nautitaan limoncellon kanssa.

Sitruunatiramisu

Sitruunatiramisu

12 annosta

200 g Savoiardi-keksejä
keksien kostutukseen
1 dl sitruunamehua
1/2 dl vettä
1/2 dl limoncelloa
noin 1/2 dl sokeria
täyte
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1-2 rkl limoncelloa
1-2 rkl sitruunankuoriraastetta
500 g mascarpone-juustoa

1.Tee keksien kostuke. Sekoita kattilassa sitruunanmehu, vesi ja sokeri. Kuumenna ja sekoita niin, että sokeri sulaa. Ota liedeltä, anna jäähtyä ja lisää limoncello. Sekoita.

2. Valmista täyte. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisten joukkoon sokeri ja vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Notkista mascarpone kulhossa ja mausta limoncellolla ja sitruunankuoriraasteella. Sekoita mascarponeseos keltuaisvaahdon joukkoon ja nostele lopuksi valkuaisvaahto sekaan.

3. Kokoa kakku. Kasta keksit molemmin puolin sitruunaiseen kostukeliemeen. Levitä puolet kekseistä vuoan pohjalle. Levitä noin puolet täytteestä keksien päälle. Lado päälle loput keksit ja peitä täytteellä. Sitruunatiramisu kannatta pitää jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

Saatat pitää myös mascarponella täytetystä suklaakääretortusta tai perinteisemmästä tiramisusta.

  Advertisement

  Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s