Melkein tiramisu

Tiramisupala lautasella tuoreiden mansikoiden kanssa

Tätä tiramisua ei voi kutsua perinteiseksi tai aidoksi, mutta kehuja se silti keräsi vierailtamme. Kuulemma paras tiramisu ever!

Kehuissa on tietysti aina vieraskoreutta, mutta omasta mielestämmekin tiramisusta tuli hyvää ja se parani vielä seuraavana päivänä, kun keksit kostuivat kunnolla ja imivät maun mascarpone-täytteestä.

Tämä tiramisu syntyi periaatteessa hyvin suunnitellusti. Alkuperäisohje on K-ruoan sivuilta. Laadin sen perusteella lähes tarkan kauppalistan, mutta unohdin varmistaa baarikaapin sisällön.  Sieltä ei löytynytkään amarettoa, joten pääsin jälleen säätämään reseptiä, sillä Alkoon en enää ehtinyt.

Korvasin amareton amarula-liköörillä. En siksi, että molemmissa on sama alkukirjain, vaan maun vuoksi.  Amarula on Marula-hedelmästä valmistettu eteläafrikkalainen kermalikööri. Maultaan se on pehmeän kermainen, eksoottinen versio Baileys-likööristä. Amarulaa saa Alkon tilausvalikoimasta.

Melkein tiramisu

Pohja:
200 g Savoiardi -keksejä
Kostutukseen:
2 dl espressoa tai vahvaa kahvia
1 1/2rkl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2 1/2rkl amarula-likööria, tai amarettoa tai vettä + manteliesanssia
Täyte:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 rkl amarula-likööriä, amarettoa tai vettä +manteliesanssia
500 g mascarponejuustoa
Pinnalle:
tummaa kaakaojauhetta
(tuoreita marjoja)

Sekoita kuuman kahvin joukkoon sokeri ja amarula tai amaretto sekä vaniljasokeri. Anna kahviseoksen jäähtyä.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri erillisessä kulhossa vaahdoksi.

Sekoita mascarponen joukkoon täytteen amarula. Sekoita mascarpone keltuais-sokerivaahdon joukkoon. Nostele lopuksi valkuaisvaahto varovasti täytteen sekaan.

Kasta keksit kummaltakin puolelta kahviseokseen. Tee se varovasti, etteivät keksit murennu. Levitä puolet kekseistä suorakaiteenmuotoisen, matalan vuoan (noin 25 x 20 cm) pohjalle. Levitä mascarponetäytettä keksien päälle. Lado toinen keksikerros ja päällimmäiseksi täyte.

Laita tiramisu jääkaappiin ja anna sen tekeytyä kylmässä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.

Nauti tiramisua kahvin ja amarula-liköörin kanssa.

Saatat pitää myös näistä jälkiruoista:

Oreo-brownies

Ranskalainen suklaakakku, joka onnistuu aina

Jätä kommentti