Oreo-brownies

Oreo-brownies

En ole leipuri, enkä koristelija ja se näkyy tekemissäni leivonnaisissa:) Mutta mulla on sääntö,  joka ratkaisee teenkö samalla reseptillä leivonnaisen tai jälkiruoan toistamiseen. Kannattaako siitä lihoa. Tästä mielestäni kannattaa.

Jos haluat tehdä näistä Oreo-leivoksista edustuskelpoiset, käytä vaniljajauheen sijaan vaniljasokeria, äläkä riko keksejä hienoksi. Noista kahdesta syystä sain kuorruteen kivan betonin sävyiseksi:) Makuun se ei kuitenkaan vaikuttanut.

Oreo-brownies

200 g voita
250 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
3 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
200 g Philadelphia-juustoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 pkt Oreo-keksejä
pieniä Lindtin valkosuklaamunia rouhittuna

Sulata voi kattilassa. Lisää sulaan voihin suklaa paloiteltuna. Ota kattila pois liedelta ja sekoittelee, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. laita uuni kuumenemäaan 180 asteeseen.

Vatkaa muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja suklaavoiseos vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka koko on noin 18 x 24 cm ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä tahmeaksi.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon juusto sekä noin 5 kpl hienonnettuja Oreo-keksejä. Mausta sokerilla, vaniljajauheella tai vaniljasokerilla. Murusta päälle Oreo-keksejä ja valkosuklaamunia.

Saatat pitää myös ranskalaisesta suklaakakusta.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s