Panang curry broilerista

Panang curry broilerista

Panang curry tai paneng curry koukuttaa ensi puraisulla. Pakkaspäivänä valmiista panang curry -tahnasta tehty ruoka vie Thaimaaseen, auringon lämpöön alle puolessa tunnissa.

Panang curry on lihasta tai tofusta tehty kastike. Se on Thaimaan suosituimpia ruokia, mutta alkuperältään ilmeisesti malesialainen. Kuten kaikista klassikoista, myös Panang currystä on useita versioita. Ruoan nimikin vaihtelee panang currystä phanaeng, phanang, panaeng, panang, tai penang curyyn.

Kastikkeen viehätys piilee pehmeän mausteissa makumaailmassa, jota sävyttävät chili ja panang curry -tahna. Tahnan voi tietysti tehdä alusta asti itse, mutta olen mutkien suoristaja, joten nappaan valmiin tahnan mieluiten kaupan hyllyltä. Kookosmaito tuo kastikkeeseen pyöreyttä ja lime hapokkuutta. Ennen kuin lisäät ruokaan suolaa, maista. Suolatut pähkinät ja maustetahna tuovat kastikkeeseen roimasti makua.

Panang curryyn voi lisätä esimerkiksi punaista paprikaa, sokeriherneitä tai ohuita porkkanasuikaleita. Tämän reseptin pihvi on kuitenkin mausteinen kastike ja liha. Proteiininlähteenä toimivat broilerin sijaan esimerkiksi porsaan-tai naudanliha, katkaravut tai tofu.

Panang curry broilerista

4 annosta

Panang curry ja kyljessä kurkkuraita, ehkäpä tyylirikko, mutta tämä on hävikintorjuntaa. Raitaa jäi yli edellisen päivän ateriasta ja se maistui raikkaalta curryn kanssa.

350 – 450 g maustamattomia broilerinrfileitä tai -fileesuikaleita
1 keltasipuli
1 punainen chili
(1-2 punaista paprikaa)
3/4 dl panang curry -tahnaa
2 rkl rypsiöljyä
4 dl kookosmaitoa
1 rkl ruokosokeria
1 rkl kalakastiketta
1 limen mehu ja kuori raastettuna
1/4 tl suolaa
½ dl suola- tai cashewpähkinöitä
tarjoiluun
tuoretta thai-basilikaa tai korianteria
keitettyä jasmiiniriisiä

Viipaloi broilerinfileet pieniksi suikaleiksi tai käytä valmiiksi suikaloitua broileria. Jos haluat lisätä panang curryyn paprikan, halkaise se ja poista siemenet. Suikaloi paprika. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet. Kuori ja hienonna sipuli. Pese lime huolella, raasta kuori ja purista mehu valmiiksi odottamaan.

Kuumenna öljy pannulla, kuullota siinä sipuleita ja chiliä hetki ja lisää maustettu panang curry -tahna, paista pari minuuttia.

Lisää broileripalat (ja paprikat) pannulle. Paista, kunnes broilerisuikaleet ruskistuvat vähän. Lisää sitten kookosmaito ja mausta kastike ruokosokerilla ja kalakastikkeella. Lisää lopuksi joukkoon raastettu limenkuori ja -mehu sekä pähkinät. Hauduta miedolla lämmöllä vielä reilut 5 minuuttia. Mausta panang curry suolalla, tuoreella thai-basilikalla tai korianterilla ja tarjoa keitetyn tai höyrytetyn jasmiiniriisin kanssa.

Saatat pitää myös kirpeän makeasta appelsiinikanasta tai butter chickenistä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s