Ravintola Zum Beispiel: soppalounaalla Porvoossa

Zum Beispiel, Porvoo, kurpitsakeitto

Piipahdin bussilla Porvoossa ja takaisin. Reissulla tuli nälkä, joten suuntasin lounaalle.

Aivan Vanhan Porvoon kupeessa Brunbergin makeismyymälän napurissa, keltaisessa kivirakennuksessa sijaitsee ravintola Zum Beispiel.

Kello on kaksi iltapäivällä, kun astun sisään valoisaan, rennon tyylikkääseen, mutta konstailettomaan ravintolaan. Vastassa on monesta paikasta tuttuja suuria valaisimia ja värikkäitä tuoleja, avokeittiö ja paljon tilaa. Asiakkaita istuu pöydissä vain muutama, onhan lounasaika tavallaan jo päättynyt.

Tilaan tiskiltä kosteaan, kylmään ”räntäpäivään” sopivan myskikurpitsakeiton. Lounaaseen kuuluu hapanjuureen leivottu luomuleipä, voi- ja öljybaari, makuvesi sekä kahvi. Maukkaan leivän lisäksi lounastajan yllättää iloisesti tarjolla oleva musta laavasuola Havajilta sekä laadukkaat oliiviöljyt. Keittolounaan hinta lisukkeineen on 13 euroa.

Zum Beispiel, Porvoo

Pienen odotuksen jälkeen eteeni tuodaan valtava kulhollinen kaunista keittoa. Keiton pinta on viimeitelty pestolla ja maissilla. Soppa on pehmeää ja täyteläistä, onnistunutta. Myskikurpitsan herkullinen makeus pääsee hyvin esille ja maut ovat kaikin puolin kohdallaan. Kun taivaalta riipii jäistä sadetta, tämä keitto on paikallaan.

Vierailuni Zum Beispielissä oli tällä kertaa pikainen, mutta maisteltu annos, palvelu, ilmapiiri ja leipä-, suola- sekä öljybaari antavat vinkkejä, ettei vierailua kannata jättää viimeiseksi. Zum Beispielissä tyydyttyy maukkaasti isompikin nälkä ja se tarjosi ainakin keittolounaalla vastinetta rahoille. Suosittelen käymään ihan stadista asti.

Bussimatka Kampista Porvooseen vie reilut 50 minuuttia ja sama takaisin.

Lue myös:
Leipä on nyt the Levain ja osoite Kankurinkatu 6

Goodio Café viimeistelee Kanavarannan keitaan 

Il Birrificio yllätti pasta-annoksellaan

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s