Kinkun kuorrutus liekittämällä on HK:n tämän joulun niksi

HK:n kinkku liekitys

Viime syksynä omat kulmat ja varmaan monen muunkin kohosivat, kun HK vinkkasi, ettei pakastekinkkua tarvitse sulattaa. Tulevaksi jouluksi HK tarjoilee uusia niksejä kinkun paistoon ja kuorruttamiseen.

Käväisin kuulolla HK:n lehdistölle ja bloggaajille järjestetyssä joulutilaisuudessa viime viikolla. Siellä puhuttiin paljon kinkusta. Kasvisruokabuumista huolimatta noin 90 prosenttia suomalaistalouksista syö tänäkin jouluna kinkkua. Joulukinkku on noin joka kolmannen suomalaisen suosikkijouluruoka.*

HK joulukinkku viipaleina

Kinkun paistamiseen, sulattamiseen ja kuorruttamiseen liittyvät google-haut ovat huipussaan jouluviikolla ja muun muassa HK:n neuvontapalveluun ja chattiin tulee lukuisia kyselyjä milloin kinkun sulatus pitäisi aloittaa.  Viime vuoden uutinen oli helpotus monelle kinkkunsa pakkaseen unohtaneelle. Kinkun voikin paistaa jäisenä. En ole moista itse vielä kokeillut, mutta sokkotestissä en tunnistanut kumpi kinkuista oli sulatettu, kumpi ei.

Tänä vuonna HK:lla ollaan innostuttu taas uudesta ideasta; kinkun kuorruttamisesta liekittämällä. Sain seurata lähietäisyydeltä, miten homma onnistuu käytännössä. Hyvin se näytti toimivan ja pinnasta tuli kauniin ruskea. Jos haluat kokeilla tätä kotona, riisu joulupukin parta ja ota tästä talteen Sami Lamminahon, HK:n tuotekehityskokin neuvot:

  1. Poista lämpimästä kinkusta verkko, kamara sekä nahka ja sirottele kinkun päälle sinappijauheesta ja tomusokerista tehty seos.
  2. Laita kinkku paistinpannulle, aseta pannu liedelle ja lämmitä paistinpannua miedolla lämmöllä hieman.
  3. Siirrä pannu pois liedeltä ja liesituulettimen alta.
  4. Varaa liekittämiseen noin desilitra vahvaa alkoholia, esimerkiksi Jaloviinaa.
  5. Valuta puolet alkoholista kinkun päälle ja kaada puolet pannulle.
  6. Sytytä alkoholi tulitikuilla tai sytyttimellä, valele kinkkua varovasti palavalla alkoholiseoksella.
  7. Kun liekki on sammunut, voit hetken aikaa antaa nesteen kiehua, jolloin alkoholi haihtuu kokonaan.
  8. Älä lisää alkoholia pullosta liekityksen aikana, sillä pullo voi imaista liekin sisäänsä.
  9. Jos et ole aikaisemmin liekittänyt niin voit kokeilla lisätä aluksi pienen tilkan alkoholia pannulle ja sytyttää sen, jolloin näet miten se käyttäytyy.
  10. Valitse liekityspaikaksi avoin tila. Älä koskaan liekitä liesituulettimen alla. Tuulettimen hormin pöly ja rasva syttyvät herkästi palamaan. Muista varoa myös hiuksia, partaa ja vaatteita.

Lähde: * HK/Foodwest 172016, N=504

Kuvat: Ensimmäinen kuva: HK

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s