Parsa ja uudet perunat paahtuvat uunissa

Uunissa paahdetut parsat, uudet perunat

Paitsi pannulla, kattilassa ja grillissä, parsa ja uudet perunat kypsyvät kätevästi uuninpellillä. Basilikasta ja lehtipersiljasta tehty yrttiöljy maustaa ne herkuksi.

Yrttiöljyllä maustetut uudet perunat ja parsat

noin 800 g uusia perunoita
noin 1/2 dl oliiviöljyä
suolaa myllystä
nippu vihreää parsaa
yrttiöljy
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
reilu 1/2 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese ja halkaise perunat pituussuunnassa. Kaada ne kulhoon ja sekoita niihin öljyä ja rouhaise päälle suolaa myllystä. Päällystä uuninpelti leivinpaperilla, asettele perunat pellille ja laita uuniin kypsymään. Anna kypsyä perunoiden koosta riippuen 10-15 minuuttia.

Käsittele sillä aikaa parsat. Leikkaa parsoista puumainen tyvi pois. Kuori hieman, jos tarvetta. Halkaise parsat pituussuunnassa. Kun perunat ovat lähes kypsiä lisää parsat uuniin  kypsymään perunoiden kanssa. Anna kypsyä noin 5 minuuttia, parsojen paksuudesta riippuen. Voit kokeilla kypsyyttä haarukalla tai puutikulla.

Ota perunat ja parsat uunista, pirskota ne kauttaaltaan yrttiöljyllä ja laita vielä pariksi minuutiksi uuniin. Vain siksi aikaa, että yrttiöljy ehtii lämmetä ja maustaa perunat ja parsat. Tarjoile grillatun kalan, lihan tai halloumivartaiden kanssa.

Saatat myös pitää näistä parsaresepteistä:

Parsaa, parmankinkkua ja parmesaania

Proseccoa ja parsarisottoa

Parsasalaatti

2 thoughts on “Parsa ja uudet perunat paahtuvat uunissa

Jätä kommentti