Proseccoa ja parsarisottoa

Parsarisottoa ja La Marca Prosecco

Kun lähimarket tarjoaa parsanippua alle euron hintaan,  löytyy illan aterialle hetkessä runko. Risottohulluuteni jatkuu. Parsasta syntyy risotto, johon lorahtaa proseccoa. Tätä ruokaa nauttiessa, elämä on kaunista ja hyvää. Hurraa, kevät tuli viimein!

Keväisen parsariston kanssa maistelussa kepeästi kupliva kuiva La Marca Prosecco D.O.C. Viinin maku on tasapainoinen, hedelmäinen, siinä maistuu raikas vihreä omena ja sitrukset.  La Marca Prosecco toimii kasvisruokien ja pastaruokien kaverina. Tällä hetkellä viiniä saa Alkon tilausvalikoimista ja verkkokaupasta.

Parsarisotto

50 g voita
loraus oliiviöljyä
2 nippua vihreää parsaa
2 salottisipulia silputtuna
1 valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
2,5 dl arborio tai carnaroli-riisiä
1 dl kuivaa proseccoa
6  dl kana- tai kasvislientä
3 dl parsojen keitinlientä
noin 75 g parmesaanilastuja
ja parmesaanilastuja

Puhdista parsa ja kuori tarvittaessa. Pilko puolet parsoista pieniksi ja säästä toinen puoli tarjoiluun. Keitä parsapaloja pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Ota parsojen keitin liemi talteen. Ja siirrä parsapalat odottamaan.

Keitä kana- tai kasvisliemi.

Sulata nokare voita kattilassa, lorauta joukkoon tilkka oliviiöljyä ja kuullota silputtuja salottisipuleja sekä valkosipuleita kunnes ne ovat pehmeitä.

Lisää riisi ja kuullota hetki. Ole varovainen, liian pitkässä kuullotuksessa riisi ”sulkeutuu”, eikä enää imekään nestettä.

Lisää prosecco ja keitä kunnes viini on imeytynyt. Ala lisätä ensin parsojen keitinlientä ja sitten kanalientä noin desi kerrallaan. Lisää seuraava kauhallinen vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Muista hämmentää kunnolla nestettä lisätessäsi. Jatka tätä kunnes riisi on pehmeää, mutta kuitenkin al dente eli vain aavistuksen napakkaa. Keittoaika on yleensä reilu vartti. Arvioi hämmennellessäsi nesteen määrä, risoton kuluu jäädä löysäksi. Yleensä varaudun vähän liiallisella liemimäärällä, toisinaan riittää jo reilu 6 dl.

Keitä risoton hämmentämisen aikana kokonaiset parsat suolalla maustetussa vedessä tai paista oliiviöljyssä pannulla kypsiksi, mutta niin, että ne ovat vielä napakoita.

Kun risotto on kypsynyt lähes valmiiksi lisää keitetyt parsapalat.

Kun risotto on valmista, lisää loput voista ja parmesaanilastut. Säästä halutessasi muutama lastu koristeeksi ja asettele kokonaiset parsat annoksen päälle. Tarjoa risotto samantien väliruokana tai pääruokana.

Saatat pitää myös sitruunarisotosta , kesäkurpitsarisotosta tai risotosta Milanon tapaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s