Maistelussa ravintola Hiedan blinit, ankankoivet ja suklaafondant

Pääsin medialounaalla tutustumaan kortteliravintola Hiedan uuteen ruokalistaan ja annoksiin.  Aidot maut, rehti ruoka ja leppoisa tunnelma tekivät vaikutuksen.

Fiilikset lounaalle lähtiessä eivät olleet ihan huipussaan. Jo edelliselle viikolle povattu lumituisku riehui ulkona. Olimme päättäneet kävellä Hietaan Töölöstä ja parin kilometrin tarpominen vastatuulessa, lumen pöllytessä päin näköä, veti väkisinkin tunnelman alavireiseksi, tosin hieman taisteluntahtoiseksikin. Kun vesiräntä valuu pitkin nenää ja poskia, kaulahuivi kietoutuu lumikokkareista kuhmuraisena paljaalle iholle ja myssyssä kimaltelivat vesihelmet, on päällimmäisenä ajatuksena kömpiä sittenkin takaisin kotiin. Onneksi emme tehneet niin. Hieta otti vastaan matkalla ryvettyneet vieraansa kortteliravintolan tyyliin, rennon lämpimästi ja suvaitsevaisesti.

Royal ravintolat Oy rakensi alkutalvesta ravintola Nokan ympärille ryppään, jota vetävät ravintoloitsijoina keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikka. Samalla Hietalahdenrannan Hiedasta tuli Nokan sisarravintola.

ravintola_hieta_medialounas.jpg

Ravintola Hiedan peruskonsepti ei ole erityisesti muuttunut, sillä jaoimme jo valmiiksi samaa ajattelumaailmaa. Kauhan varressa jatkaa Nokan keittiöstä tuttu luottopakkini, keittiömestari Ali Toppinen, jonka kanssa uudistimme annoksia ja nostimme niiden viimeistelyä samalla piirun verran korkeatasoisemmaksi”, kertoo keittiöpäällikkö Ari Ruoho.

Ari Ruohon ensimmäinen ruokalista ravintola Hiedassa koostuu arkipäivisin tarjoiltavasta bisnes- tai kotiruokalounaasta, sekä illallisen kolmesta valmiista menukokonaisuudesta ja a la carte -listasta, josta löytyy tuttuja klassikkoja, kuten esimerkiksi pikkublinejä ja päivän mätiä, wieninleikettä, ja naudanmaksaa. Silakoita Hiedassa paistetaan edelleenkin, mutta vain silloin, kun niitä on saatavana tuoreina.

Alkupalaksi blinejä

Ravintola Hieta, blinit ja Stuvari

Rapeat mutta mehevät blinit olivat täydellisiä, varmaan myös siksi, että olen pikkublinien ystävä. Koko lautasen täyttävä iso blini tuntuu minusta lähes musertavalta. Makuasia se on tietenkin. Jotkut pitävät isoista blineistä, toiset pienistä. Jopa valkoviinin ystävälle blinien kanssa  tarjottu Stuvari toimi loistavasti.

Pääruoaksi ankkaa

Hieta, ankankoipi, punakaali, pyree ja vadelmakastike

Pehmeäksi muhinut punakaali oli nappivalinta Wanhatuvan Ankkalan ankankoipien kanssa. Annoksen täydensi vadelmakastike.

Jälkiruoaksi suklaafondant

Kahvilla maustettu suklaafondant tarjoiltiin jallujäätelön kanssa. Lämmin suklaaleivonnainen, jonka sisältö on notkean valuva, on mainio lohturuoka tuiskuisena talvipäivänä.

Suklaafondant, jallujäätelö, ravintola Hieta

Hieta korjaa satonsa upeasti suomalaisista raaka-aineista. Se ei temppuile eikä kikkaile niillä, vaan luottaa kotimaiseen korkeaan laatuun ja yhdistää tuttuja aineksia maukkaiksi makupareiksi. Näistä lähtökohdista ainakin viime torstain lounaalla onnistuttiin luomaan pöyhkeilemätöntä, mutta uniikkia luksusta.

Hieta_lounaanjalkeen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s