Veriappelsiinisalaatti ja tummaa suklaata

Veriappelsiinisalaatti

Yksi vuoden parhaista hedelmähetkistä on käsillä – veriappelsiinien aika. Kausi on niin lyhyt, että meidän perheessämme se aiheuttaa paniikinomaista käyttäytymistä.   Supermakea ja mehukas veriappelsiini on pienen hulluuden arvoinen. Veriappelsiineistä syntyy myös maailman helpoin jälkiruoka.

Tyhjensin tänään lähimarketin hedelmätiskin sisilialaisista Tarocco-veriappelsiineistä ja raahasin viisi pussillista herkuteltaviksi, eilen mukaan tarttui vain kolme pussia. Syömme veriappelsiineja sellaisenaan, salaateissa ja puristamme jumalaista tuoremehua niistä.

Tarocco, Moro ja Sanguinello lienevät yleisimmät meiltä saatavat lajikkeet. Veriappelsiinin upea punainen väri vaatii kehittyäkseen kylmiä öitä. Niitä on tänä vuonna ollut Italiassa ja Espanjassa, joten luulisi sadon olevan hyvän.  Hyvällä onnella niitä on saatavissa vielä maaliskuussakin. Yritämme siis pysyä nahoissamme ja jättää muutaman veriapplarin muillekin:)

Appelsiinilla maustettu tumma suklaa

Kaapistamme löytyi Baskimaasta tuliaiasiksi saatua appelsiinillä maustettua tummaa suklaata (chocolate negro con naranja)  ja siitä lähti idea tähän jälkiruokaan.  Leikkasin appelsiinejä ja veriappelsiinejä siivuiksi ja murensin päälle suklaata. Salaatti ei ehkä ollut kaunein mahdollinen,  ja sai aluksi  varauksellisen huomion muulta perheeltä. Mutta oli onnistunut, sillä keittiöön kuului kysymys: ”onks’ sitä salaattia vielä?”

Tämä jälkiruoka sopii myös kilpailuun valmistautuvan uimarin ruokavalioon. Suklaata on aika vähän ja sekin tummaa.

Tässä siis maailman lyhyin ja yksinkertaisin resepti ja varmasti helpoin.

Veriappelsiinisalaaatti ja tummaa suklaata

3 appelsiinia
4 veriappelsiinia
50 g tummaa suklaata

Kuori appelsiinit ja leikkaa siivuiksi. Asettele appelsiinit laakealle vadille ja raasta tai murenna päälle tummaa suklaata. Meillä pidettiin isommista paloista, joten hakkasin suklaalevyn lihanuijalla rouheeksi.

Siinä se.

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s