Lohi uunissa aasialaisin maustein

Uunilohi aasialaisittain menossa uuniin

Kalaa kanattaa syödä ainakin pari kertaa viikossa. Välillä tosin ideat ovat hukassa. Tällä kertaa poimin vinkin Allt om mat -lehdestä. Sen innoittamana maustoin lohimedaljongit aasialaisittain ja kääräisin ne leivinpaperiin.

Tällä kertaa noudatin lähes kirjaimellisesti annettua reseptiä. Kypsä uunista otettu lohi näytti hyvältä, mutta kesäkurpitsa oli saanut ilmeen maustekurkulta, tästä syystä kuva on ainoastaan lohesta, joka on vasta menossa uuniin. Pinaatin ja lohen kaverina kannattaa kokeilla vaikkapa broccolinia.

Lohesta tuli paperissa kypsennettynä mehevä ja aasialaiset mausteet sopivat siihen hyvin. Suosittelen.

Paperiin kääritty uunilohi

4 annosta

4 lohimedaljonkia
(noin 200g kesäkurpitsaa)
80 g tuoretta pinaattia
maustekastike:
1 limetti
1/2 makea sipuli
1 tuore chili
3 rkl hienoksi hakattu thai-basilikaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl osterikastiketta
1 tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota esiin neljä leivinpaperiarkkia. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Laita jokaiselle leivinpaperiarkille keko kesäkurpitsan siivuja sekä tuoretta pinaattia.

Tee maustekastike. Raasta kulhoon limetin kuori ja purista joukkoon sen mehu. Kuori ja hienonna sipulinpuolikas ja chili. Kuori inkivääri ja raasta se. Sekoita kaikki maustekastikkeen ainekset hyvin yhteen. Mausta suolalla.

Sivele lohipalat molemmin puolin kastikkeella ja lisää ne leivinpaperiarkille kesäkurpitsaviipaleiden ja pinaatin päälle. Taita paperi ja rullaa tiukasti kiinni. Aseta lohikääröt uuninpellille ja paista niitä noin 15 minuuttia, lohimedaljonkien paksuudesta riippuen.

Tarjoa lohi keitetyn riisin tai nuudeleitten kanssa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s